torstai 9. huhtikuuta 2020

BANOFFEE KUPPIKAKUT

Monella on varmasti lisääntynyt kaikenlainen leivonta ja ruoanlaitto näinä aikoina, kuten myös täällä. Ihan hirveästi erilaisia ideoita joista pitäisi osata päättää pääsiäisherkkuja! Tässä olis yksi aika herkullinen resepti, joka sopii hyvin myös pääsiäisen jälkiruoaksi.

Monet banoffeet tuppaa olemaan vähän ylimakeita mun makuun, joten käytin itse sokeria aika maltillisesti ja tein sisälle suolatun kinuskin tavallisen sijaan. Banaanit tuovat näihin kuppikakkuihin ihanaa mehevyyttä ja pehmeyttä eikä kuorruteeksi tarvitse mitään sen erikoisempaa kun kermavaahdon, nam! Ohjeella tulee noin 12 kpl kuppikakkuja.
 photo DSC_3830_zpsmrclzps1.jpg  photo DSC_3813_zps0eblngwj.jpg  photo DSC_3828-horz_zpsbfgkutxd.jpg  photo DSC_3816_zps5arx0xxz.jpg
BANAANIKUPPIKAKUT (n. 12kpl)
2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
90 g Voita huoneenlämpöisenä
2 Kananmunaa
150 g Hienoa sokeria
1 rkl Vanilja-aromia
1 dl Maitoa
300 g Banaania muussattuna

1. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää sitten munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.

2. Lisää vanilja-aromi ja banaanit ja sekoita viimeisenä taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. 

3. Jaa taikina vuokiin niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 18-20 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kypsiä ja anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

4. Kaiva lusikalla kuppikakkujen keskelle pienet kolot kinuskia varten.


SUOLAINEN KINUSKI
100 g Hienoa sokeria
35 g Voita
60 ml Vispikermaa
Suolaa

1. Sulata sokeri kattilassa miedolla lämmöllä kokoajan vähän sekoitellen, kunnes se on väriltään kullanruskeaa.

2. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. (Kuumaan sokeriin lisätessä, varo, sillä seos voi kiehahtaa aika voimakkaasti) Kypsennä pari minuuttia. Tässä vaiheessa voi myös lisätä ripauksen suolaa.

3. Lisää kerma pienenä nauhana, kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Tässäkin vaiheessa seos höyryää ja kiehuu melko voimakkaasti, joten varovaisuutta :)

4. Jäähdytä kinuski ja lisää tarvittaessa vielä suolaa oman maun mukaan. Jos kinuski on jäähtymisen jälkeen liian löysää/jämäkkää, voi sitä vielä kuumentaa uudestaan ja keitellä hieman tai lisätä tilkan kermaa.

5. Täytä kuppikakut jäähtyneellä kinuskilla.


KUORRUTUS
4 dl Vispikermaa
½ dl Tomusokeria
1 tl Vaniljasokeria

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokerit.

2. Pursota kuppikakkujen päälle haluamallasi tyllalla ja koristele esim. suklaalastuilla tai kuivatuilla banaaniviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti