torstai 1. helmikuuta 2018

TAIVAALLINEN NUTELLA SUKLAAKAKKU

Ystävänpäivä lähenee jälleen kovaa vauhtia ja mikä olisikaan takuuvarmempi yhdistelmä kuin suklaa ja marjat! Tässä jumalaisessa kakussa yhdistyy mehevä suklaakakkupohja, täyteläinen nutellamousse ja raikkaat marjat. Nutellamousse on ihanan ilmavaa ja pakastekuivatut mansikat kruunaavat kokonaisuuden.

Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaa käyttäen. Paistoin itse kakun kahdessa osassa: yhden pienen satsin ja yhden isomman, mutta ohjeessa neuvon paistamaan kolmessa saman kokoisessa satsissa, jotta paistoajan kanssa ei tarvitse arpoa, vaan kaikki osat paistuvat yhtä kauan :)
DSC_8460 DSC_8434 DSC_8445 DSC_8454 DSC_8448 POHJA
4 dl Vehnäjauhoja
3 dl Hienoa sokeria
½ dl Fariinisokeria
1 2/3 dl Tummaa kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Soodaa
½ tl Suolaa
2 dl Piimää
1 dl Rypsiöljyä
1 rkl Vanilja-aromia
2 Kananmunaa
2 dl Kuumaa kahvia

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja yhdistä leivontakulhossa kaikki kuivat ainekset.

2. Sekoita joukkoon piimä, vanilja-aromi ja öljy ja lisää sen jälkeen munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen.

3. Lisää viimeisenä kuuma kahvi ja sekoita taikinaan.

4. Vuoraa 20cm irtopohjavuoan (tai kolmen) pohja leivinpaperilla ja jaa taikina kolmeen osaan.  Paista uunin keskitasossa noin 30-35min, kunnes tikulla keskeltä kokeillessa taikina ei tartu enää tikkuun. Taikina paistetaan siis kolmessa osassa.

5. Anna pohjien jäähtyä 10min ennen vuoasta irrottamista ja jäähdytä ne sitten kokonaan 

NUTELLAMOUSSE
4 dl Vispikermaa
1 prk Nutellaa
3 Liivatetta
2 rkl Kuumaa vettä

6. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja kaavi nutella kulhoon.

7. Vatkaa erillisessä kulhossa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi.

8. Kun liivatteet ovat pehmenneet, liuota ne tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita nutellan joukkoon. Lisää viimeisenä kermavaahto ja anna täytteen sitten hyytyä noin tunnin verran ennen kakun täyttämistä ja koristelua.

9. Jaa valmis mousse kolmeen osaan ja kasaa kakku. Itse jaoin täytteen kolmeen pursotuspussiin, ja pursotin sen kakun väliin. Pursota täyte kakun kerroksien väliin ja käytä loput reunojen ja päällisen viimeistelyyn ja koristeluun. 

10. Koristele lopuksi esimerkiksi mansikoilla, vadelmilla, pakastekuivatuilla mansikoilla ja sitruunamelissalla.

PÄÄLLE JA REUNOILLE
n. 1/3 Nutellamoussea
Tuoreita mansikoita
Tuoreita vadelmia
Pakastekuivattua mansikkaa
Sitruunamelissaa

2 kommenttia:

  1. Oho, onpas aika täyteläisen näköinen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lopputulos oli silti yllättävän kevyt ollakseen suklaakakku nutellalla :D Itse en pysty pelkkää suklaata syömään riviä enempää kerralla, mutta tätä meni hyvin ihan reilu palanen :)

      Poista