sunnuntai 4. helmikuuta 2018

KINUSKINEN OMENA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Vaikka ulkona riehuukin lumipyry, niin onneksi voi odotella innolla kevättä tätä raikasta kakkua maistellen. Pirtsakka omenajuustokakku tuo niin maultaan kuin ulkonäöltään vihreämmät vuodenajat mieleen ja oivaltaa, ettei siihen kesäänkään enää niin kauaa ole.

Tässä kakussa on aimo annos raikasta omenaa ja sen kaverina valkosuklaata ja kinuskituorejuustoa. Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaan.
DSC_8485 DSC_8482 DSC_8480 DSC_8473 POHJA
200 g Digestivekeksejä
75 g Voita

1. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
4 Liivatetta
2 dl Omenasosetta
200 g Kinuskituorejuustoa
200 g Vaniljarahkaa
100 g Valkosuklaata
2 dl Vispikermaa
½ tl Kanelia
½ dl Kuumaa vettä
1 rkl Sokeria

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Yhdistä toisessa kulhossa omenasose, sokeri, tuorejuusto, rahka ja kaneli. Sekoita joukkoon myös sulatettu valkosuklaa.

4. Purista liivatteet ja liuota kuumaan veteen. Sekoita liivateliemi sitten omena-tuorejuustoseokseen.

5. Lisää kermavaahto viimeisenä joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä pari tuntia ennen kiilteen tekemistä.

KIILLE
2 dl Omenasosetta
½ dl Kuumaa vettä
3 Liivatetta
Vihreää elintarvikeväriä

6. Laita taas liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kun ne ovat pehmenneet, liuota kuumaan veteen ja yhdistä seos omenasoseen kanssa. Lisää halutessasi pari pisaraa elintarvikeväriä, jotta saat kirkkaamman vihreän kiilteen. 

7. Kaada kiille kakun päälle ja anna hyytyä vähintään tunnin ajan ennen vuoasta irrottamista.

2 kommenttia: