torstai 21. syyskuuta 2017

UUNISSA PAAHDETTU FETA

Voi tätä lomakuumetta! Edellinen reissuni (Tukholman risteilyä lukuunottamatta) oli Kyprokselle yli vuosi sitten ja tällä viikolla mieleeni palasi yllättäen yksi matkan ravintolakokemuksista. Loman aikana tuli nautiskeltua monessa ihanassa ravintolassa, mutta vain yhtenä päivänä taidettiin käydä sellaisessa, joka tarjoili Kreikkalaista ja Kyproslaista ruokaa.

Otin alkuruoaksi bouyiourdia, eli Kreikkalaista paistettua fetaa lisukkeiden kera ja olisin voinut syödä sitä vaikka pääruokanani, niin hyvää se oli. Jostain syystä annos kuitenkin painui syvälle mielen sopukoihin ja unohdui kotiin palattua, kunnes nyt päätin napata härkää sarvista ja kokeilla!

Annos sopii loistavasti vaikkapa brunssille, ruoan lisukkeeksi tai ihan vaikka sellaisenaan leivän kanssa. Tässä uunifetassa on nopean valmistusajan lisäksi myös se hyvä puoli, että fetan kanssa sopii niin hirmuisen monet erilaiset yhdistelmät, että samalla periaatteella voi kokeilla vaikka kuinka paljon. Omaani valitsin vihreää ja punaista paprikaa, keskitulista chiliä, punasipulia ja kirsikkatomaatteja. Ensi kerralla ajattelin kokeilla ainakin oliiveja, nam!

DSC_8184 DSC_8212 DSC_8213 idfeta DSC_8200 DSC_8198 TARVIKKEET
200 g Fetaa (Patros)
40 g Vihreää paprikaa
40 g Punaista paprikaa
80 g Kirsikkatomaatteja
40 g Punasipulia
1 Punainen chili 
5 rkl Oliiviöljyä
Yrttejä (esim. oregano, timjami, persilja, basillika)

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

2. Viipaloi paprikat sekä punasipuli ja puolita kirsikkatomaatit. Aseta uuninkestävään astiaan ja pirskottele 2 rkl oliiviöljyä kasvisten päälle.

3. Aseta fetakimpale kasvisten päälle, viipaloi punainen chili sen päälle ja lisää vielä mausteet ja loput oliiviöljystä. (Itse käytin Kyprokselta tuotua mausteseosta joka sisälsi oreganoa, timjamia, persiljaa ja pippuria)

4. Peitä vuoka foliolla ja paista 10 minuuttia. Poista sitten folio ja paista vielä toiset 10 minuuttia uunissa. Koristele esimerkiksi tuoreella basilikalla ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti