keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

IHANAT VADELMA-VAAHTOKARKKILEIVOKSET


Pääsin leipomaan 6-vuotis syntymäpäiville vaaleanpunaisia herkkuja ja tarjottavaksi lähtivät minikuppikakkujen lisäksi nämä suloiset vadelma-vaahtisleivokset. Päällä olevan moussen ohje on Kotilieden sivuilta napattu.

Näissä on todella mehevä, hieman mantelinen pohja, päällä ihana vadelma-vaahtokarkkimousse ja kaiken kruunaa raikas tuulahdus tuoreista vadelmista koristeluna. Vein yli jääneet reunapalat töihin maisteltavaksi ja rasia tyhjeni ennätysajassa! 

Ohjeella tulee normaalikokoinen pellillinen (n. 36x42)
 photo DSC_7846_zpsr6cfuuka.jpg  photo DSC_7841_zpsgqdf5eov.jpg  photo DSC_7847_zpsk7mtdwmp.jpg  photo DSC_7844_zpsiqpvckkl.jpg

POHJA

240 g Huoneenlämpöistä voita
2 dl Hienoa sokeria
2 dl Fariinisokeria
2 Kananmunaa
2 tl Vanilja-aromia
2- 2½ dl Maitoa
5 dl Vehnäjauhoja
1 tl Ruokasoodaa
1 tl Leivinjauhetta
2 dl Mantelijauhetta

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella (n. 5min)

2. Lisää kananmunat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten. Lisää myös vanilja.

3. Yhdistä erillisessä kulhossa vehnäjauhot, ruokasooda, leivinjauhe ja mantelijauhe. Lisää jauhoseos vuorotellen taikinaan maidon kanssa.

4. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratun syvän uunipellin päälle ja paista uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla tai haarukalla.

5. Jäähdytä kunnolla ennen täytteen lisäämistä.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

TÄYTE
200 g vattuja
1 dl vettä
3 rkl sokeria
150g minivaahtiksia
4 dl vispikermaa
(koristeeksi vadelmia)

6. Mittaa vadelmat, vesi ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Keitä seosta miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin ajan ja paseeraa siivilän läpi.

7. Kaada paseerattu vadelmaseos takaisin kattilaan ja lisää vaahtokarkit. Sekoittele, kunnes vaahtokarkit ovat täysin liuenneet ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.

8. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vadelma-vaahtokarkkiseoksen kanssa. Levitä jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin parin tunnin ajan ennen paloiksi leikkaamista.

9. Koristele esim. vadelmilla ja nauti!


3 kommenttia:

  1. Minulla kännykässä kuva, jossa tämänlainen ohje, joka odottaa tekoaan - nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuli kyllä tosi hyviä! :) Vaahtokarkki saattaa kuulostaa äklöltä, mutta tuo mousse on yllättävän kevyt ja raikas.

      Poista