maanantai 6. maaliskuuta 2017

FAZERINA JUUSTOKAKKU

Leipoessa on tullut kokeiltua monia eri makeisia ja keksejä aina Kitkateista Snickersiin ja Kindereistä Oreoihin, mutta nyt sain taas kaksi kärpästä yhdellä iskulla tällä täyteläisellä Fazerina juustokakulla, jossa on käytetty Fazerina-keksejä ja Kismettiä. En syö kovinkaan paljoa karkkeja/suklaata sellaisenaan, joten olin jäänyt ihan paitsi Fazerina Kismetin herkullisuudesta. Vohveli ja suklaa vaan toimii niin hyvin yhdessä!

Fazerin nettisivuilla oli kuva samantapaisesta juustokakusta ja se innoitti kokeilemaan hieman muunneltua versiota. Rahka sopii mielestäni loistavasti juustokakkuihin, tuoden niihin hieman kevennystä ja raikkautta, joten halusin käyttää kakun täytteessä appelsiinirahkaa.

Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaan, mutta mahtuu myös hieman pienempään hyvin :) Jos taas haluat tehdä kakun isompaan vuokaan, suosittelen suurentamaan ohjetta hieman.
 photo DSC_7881_zpsshewxycx.jpg  photo DSC_7888_zpswpaq90w0.jpg  photo DSC_7873-tile_zpsk9e0s76g.jpg  photo DSC_7870_zpsiycw6lro.jpg  photo DSC_7871_zpsloma0ujm.jpg POHJA
180 g Fazerina täytekeksejä
70 g Voita
1 Kismet Fazerina

1. Murskaa keksit täytteineen pieneksi muruksi ja hienonna kismet.

2. Sulata voi ja sekoita murun kanssa tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirry täytteen valmistamiseen.

TÄYTE
200 g Appelsiinirahkaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Vispikermaa
100 g Tummaa suklaata
2 tl Appelsiinin kuoriraastetta (Dr. Oetker)
2 rkl Sokeria
4 Liivatetta
½ dl Vettä

PÄÄLLE
2 Kismet Fazerinaa
Appelsiinin kuoriraastetta

3. Laita liivatteet likoamaa kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi rahkan kanssa ja sulata suklaa. Sekoita sula suklaa tuorejuusto-rahkaseokseen.

4. Vatkaa toisessa kulhossa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla ja appelsiinin kuorella.

5. Kiehauta ½ dl Vettä ja sekoita hyvin puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateliemi suklaaseokseen ja lisää viimeisenä pehmeäksi vatkattu kermavaahto.

6. Levitä täyte tasaisesti vuokaan ja anna hyytyä parin tunnin ajan.

7. Koristele Kismet Fazerinoilla ja appelsiininkuoriraasteella.

2 kommenttia: