perjantai 27. tammikuuta 2017

SUKLAA-MANGOJUUSTOKAKKU BROWNIEPOHJALLA

Pääsin pitkästä aikaa tekemään kakun tilauksesta ja koska sain aikalailla vapaat kädet, niin päädyin kokeilemaan täyteläisen browniepohjan, suklaatäytteen ja raikkaan mangotäytteen yhdistämistä. 

Koska kakku lähti muualle, enkä voinut siitä maistaa, niin tein itselleni miniannoksen täytteiden jämiä kättäen ja voin sanoa että toimiva yhdistelmä! Hedelmäisen raikas mango taittoi hyvin suklaan makeutta ja tilaajakin tykkäsi kovasti.

Juustokakkuja on kyllä aina niin kiva tehdä, kun valmistaminen on suht nopeaa hyytymisaikoja lukuunottamatta ja makuvaihtoehtoja riittää! En kovinkaan usein lisää sokeria täytteisiin ja kakuistani onkin tullut paljon kehuja sen takia, että ne ovat yleensä melko raikkaita.

Kakku on tehty 18cm irtopohjavuokaan.
 photo DSC_7829_zpsxjzu308e.jpg  photo DSC_7831_zpsfu8jnzkf.jpg  photo DSC_7836_zps3ehdcvpg.jpg
BROWNIEPOHJA
1 ½ dl Vehnäjauhoja
1 ½ dl Kaakaojauhetta
½ tl Suolaa
1 tl Leivinjauhetta
1 rkl Vanilja-aromia
1 Kananmuna
60 g Voita
1 dl Sokeria

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola.

2. Kuumenna voita ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on lähes kokonaan liuennut. Jäähdytä seosta hetki ja vatkaa kananmuna ja vanilja-aromi sähkövatkaimella mukaan.

3. Lisää viimeisenä jauhoseos ja paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa noin 20-22 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä täysin ennen täytteiden lisäämistä.


SUKLAATÄYTE
100 g Maitosuklaata
1 dl Vispikermaa
100 g Tuorejuustoa
100 g Mangorahkaa
2 Liivatetta

4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja rahka.

5. Sulata suklaa ja sekoita tuorejuusto-rahkaseokseen. 

6. Liuota lionneet liivatteet pieneen tilkkaan (½ dl) keitettyä vettä ja sekoita sekin tuorejuustoseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto ja levitä täyte tasaisesti vuoan pohjalle. Anna hyytyä noin tunnin ajan ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

MANGOTÄYTE
1 dl Mangososetta
1 dl Vispikermaa
100 g Tuorejuustoa
100 g Mangorahkaa
2 Liivatetta
1-2 rkl Sokeria

7. Laita liivatteet taas likoamaan ja vatkaa kerma.

8. Sekoita rahka, tuorejuusto, mangosose ja sokeri kulhossa.

9. Liuota liivatteet keitettyyn vesitilkkaan ja kaada tuorejuustoseokseen. Lisää viimeisenä kermavaahto ja levitä suklaakerroksen päälle. Anna hyytyä tunnin ajan ennen kiilteen tekemistä.

KIILLE
2 dl Mangososetta
3 Liivatetta
½ dl Vettä

10. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja liuota ne sitten kuumennettuun veteen.

11. Sekoita hyvin mangososeen kanssa ja kaada kakun päälle. Anna hyytyä vielä 1-2 tuntia ennen vuoasta poistamista.

7 kommenttia:

  1. Onpas kauniit ja tasaiset kerrokset! Ja ihana makuyhdistelmä <3

    VastaaPoista
  2. Nam, näyttää herkulliselta! Voisitko sä tehdä tänne blogiin reseptiluettelon, niin että leivoksien yms. nimet ovat luettelossa (vaikka vielä tarkemmin jaoteltuna) ja nimeä klikkaamalla pääsee postaukseen missä on kyseisen leivoksen ohje. Nyt on vaikeaa, jos haluaisi etsiä kakkureseptin niin joutuu käymään kaikki kakkupostaukset läpi, vaikka riittäisi että tietäisi postauksen otsikon, eli kakun nimen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koitan kehitellä sellaista :)

      Poista
    2. Nyt olis tuo ''Reseptit''-välilehti näkyvissä, sieltä löytyy lueteltuna kategorioittain :)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen kakku :) Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Koko tosiaan oli unohtunut tekstistä, eli 18cm vuokaan on tehty :)

      Poista