tiistai 31. tammikuuta 2017

KINDER KUPPIKAKUT

Olen useasti maininnut täällä erinäisten leipomusten tekemisen jälkeen, että en ymmärrä miksei näitä ole tehty jo paaljon aiemmin. No nyt meillä on käsillä taas täydellinen esimerkkitapaus.

Suklaamuffinssi + Kinder maxeista tehty täyte + Nutellakuorrutus.. onko tässä mitään mikä voi mennä pieleen?? Tai no, ehkä se lasketaan miinuspuoleksi, että nämä vähenevät ennätystahtia.

Joka tapauksessa, silkkaa nautintoa! Tällä ohjeella tulee 12 normaalikokoista kuppikakkua :) Mikäli haluat tehdä minikokoisia, paistoajaksi riittää noin15-17 minuuttia.
 photo DSC_7824_zps2hwkgvlh.jpg  photo DSC_7826_zpsd4d0ihqg.jpg  photo DSC_7828_zps7hvud0bl.jpg  photo DSC_7823_zpsu0egkny5.jpg SUKLAAKUPPIKAKUT
120 g Voita huoneenlämpöisenä
1 dl Hienoa sokeria
1 dl Ruokokidesokeria
2 Kananmunaa
100 g Tummaa suklaata
1 rkl Vanilja-aromia
2 ½ dl Vehnäjauhoja
1 tl Ruokasoodaa
1 dl Maitoa

1. Laita voi ja sokerit leivontakulhoon ja vatkaa vaahdoksi (noin 5 min ajan). Sulata suklaa valmiiksi.

2. Vatkaa voi-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita sitten mukaan sula suklaa ja vanilja-aromi.

3. Lisää viimeisenä kuivat aineet ja maito vuorotellen ja jaa taikina muffinssivuokiin niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 20-25 minuuttia. Kypsyyden voit kokeilla hammastikulla.

Anna jäähtyä ja kaiverra jokaisen muffinssin keskelle pieni kolo (ei pohjaan asti)

KINDER GANACHE
6 Kinder maxia (120g)
½ dl Maitoa

4. Katko maxi-patukat paloiksi ja sulata maidon kanssa kattilassa matalahkolla lämmöllä koko ajan sekoitellen. Kun seos on tasaista, niin se on valmista. Seos on tässä vaiheessa melko löysää, mutta jähmettyy jäähtyessään.

5. Lusikoi tai pursota muffinssien sisälle ja siirrä jääkaappiin jäähtymään.

NUTELLAKUORRUTUS
150 g Maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl Vispikermaa
1 ½ dl Nutellaa

6. Sekoita nutella ja tuorejuusto tasaiseksi sähkövatkaimella ja vatkaa toisessa kulhossa kerma kovaksi vaahdoksi.

7. Yhdistä kermavaahto ja nutellaseos ja lisää tarvittaessa hieman tomusokeria kiinteyttämään kuorrutusta.

8. Pursota kuorrutus kuppikakkujen päälle, koristele kinder buenoilla ja kinder maxeilla ja nauti!

9 kommenttia:

  1. No jopas on herkullisen näköisiä! Tuo kuorrute näyttää oikein suussa sulavalta! :D

    VastaaPoista
  2. Näin instagramissa kuvan näistä ja oli pakko heti tulla nappaamaan resepti talteen, kuulostaa niiiiin hyvältä! En leivo usein, mutta kun seuraavaksi leivon, teen näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ihanaa että halusit heti napata reseptin :) Toivottavasti onnistuu hyvin!

      Poista
  3. Voikohan näitä pakastaa, jos kuorruttaa vasta sulatuksen jälkeen?

    Entä meneekö soodaa korvata leivinjauheella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi varmasti pakastaa, mutta toki saattavat hieman kuivua siinä ja maku kärsiä hieman.

      Soodan voi korvata leivinjauheella, mutta sitä tarvitsee hieman enemmän :) 1½-2 tl

      Poista
  4. Ja eiku tekemään😃

    VastaaPoista