lauantai 10. joulukuuta 2016

PIIMÄKAKKU TUOREJUUSTOKUORRUTUKSELLA

Eilen teki mieli jotain helposti valmistuvaa ja päädyin tekemään pari piimäkakkua. Näissä on se ihanuus, ettei valmistuksessa tarvitse vaahdottaa mitään, vaan kuivat ainekset sekoitetaan nestemäisten kanssa yhteen ja ei kun kakku uuniin! Paistoaikaa lukuunottamatta siis todella nopea homma ja lopputulos ihanan kostea ja pehmeä. Nimitys kuivakakku on muutenkin usein aika harhaanjohtava.

Tein vielä päälle kanelisen tuorejuustokuorrutteen ja oi että onkin hyvää! Aion itse vielä leipoa näitäkin jouluksi, ainakin lahjaksi muille jos ei omaan joulupöytään enää mahdu lisää.
 photo DSC_7807_zpshuvogmra.jpg  photo DSC_7798_zpsxjtfu29j.jpg  photo DSC_7806_zps9tylitcx.jpg  photo DSC_7793_zps3kpgfzvx.jpg  photo DSC_7799_zpsuaqejm8e.jpg
PIIMÄKAKKU
4 dl Vehnäjauhoja
1 dl Fariinisokeria
1 dl Ruokokidesokeria
2 tl Kanelijauhetta
1 ½ tl Soodaa
½ tl Kardemummaa
½ tl Muskottipähkinää
1 tl Vanilja-aromia
2 ½ dl Piimää
100 g Sulatettua voita

1. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen ja ydistä kulhossa kuivat ainekset.

2. Sekoita voisula ja piimä nopeasti kuivien aineiden sekaan ja kaada voideltuun ja korppujauhotettuun, noin 1,5L- vetoiseen vuokaan. Oma vuokani oli hieman pienempi joten tein lisäksi vielä pari minikakkua.

3. Paista uunin keskitasossa noin 50min, anna jäähtyä hieman vuoassa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Kuorruta kakut huoneenlämpöisenä.

KUORRUTE
120 g Tuorejuustoa
2 ½ dl Tomusokeria
½-1 tl Kanelia
½ tl Vanilja-aromia
1 rkl Maitoa

 4. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto tasaiseksi ja lisää muut ainekset. Jos kuorrute on liian löysää, lisää tomusokeria ja jos taas liian jämäkkää, niin lisää hieman maitoa.

5. Levitä kakkujen päälle joko lastalla tai pursotinpussia apuna käyttäen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti