maanantai 21. marraskuuta 2016

YLELLINEN SUKLAA-GLÖGIKAKKU

Julkaisin aiemmin ihastuttavan vaaleasta glögistä tehdyn juustokakun ohjeen ja koska kolikolla on kääntöpuolensa, on vuorossa ihan toisenlainen versio jouluisesta herkusta. Jos vaalea glögi ja päärynät sopivat yhteen, niin tämän hieman täyteläisemmän version makuyhdistelmä on vähintään yhtä toimiva.

Kun ajattelee joulun makeita herkkuja, kuinka monelle tulee mieleen jotain suklaista? Mulla ainakin nousee käsi pystyyn väitteen kohdalla, joten mikäs sen parempi seuralainen perinteiselle glögille kun suklaa. Ai niin ja hitunen luumua ja kanelia, huhhuh!

Tiedättekö, kun välillä tulee niitä hetkiä, että kokeilet jotain leivonnassa tai ruoanlaitossa ja kokeilun jälkeen et vaan millään voi ymmärtää, miksei tätä ole tullut tehtyä aiemmin? Tällaisen hetken koin tätä maistaessani. Glögijuustokakkua on kyllä tullut syötyä monet kerrat ja pari kertaa tehtyä itsekin, mutta pienessä rajoittuneessa mielessäni ei ole käynytkään ajatus suklaan lisäämisestä. En voi painottaa tarpeeksi, että tätä todellakin kannattaa kokeilla!
 photo DSC_7655_zpslqoy2f0v.jpg  photo DSC_7645_zpsdlzsmg6d.jpg  photo DSC_7646_zpsw5onlg2m.jpg
POHJA
100 g Pipareita
40 g Voita

1. Murskaa piparit hienoksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä voisula piparimuruun ja painele leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

TÄYTE
2 dl Vispikermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Luumu-kanelirahkaa
1 tl Kanelia
2 rkl Sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl Hunajaa
1 dl Glögiä
4 Liivatetta

2. Laita 4 liivatetta likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

3. Sekoita toisessa kulhossa yhteen tuorejuusto, rahka, kaneli, kaakaojauhe ja hunaja.

4. Kuumenna 1 dl glögiä ja sulata hyvin puristetut liivatteet siihen. Sekoita liivateliemi ensin tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto. Vatkaa tasaiseksi täytteeksi ja levitä sitten vuokaan ja tasoita tarvittaessa pinta lusikan avulla.

5. Anna hyytyä parin tunnin ajan ennen kiilteen tekemistä.

KIILLE
2 dl Punaista glögiä
2 Liivatetta

(Koristeeksi suklaata, kanelitankoja, pipareita, strösseleitä)

6. Liota taas liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna 1 dl glögiä ja liuota puristetut liivatteet mukaan. Sekoita sitten yhteen lopun glögin kanssa ja kaada varovasti täytteen päälle. Anna hyytyä vielä parin tunnin ajan ennen koristelua ja tarjoilua.

2 kommenttia: