lauantai 12. marraskuuta 2016

PEHMEÄ GLÖGI-PÄÄRYNÄJUUSTOKAKKU

Muutama viikko sitten ruokakaupassa käydessäni huomasin ilokseni, että glögitarjonta oli taas palannut joulun häämöttäessä ja nappasin heti purkin vaaleaa glögiä mukaani. Nyt mielessä on muhinut idea tästä lempeästä joulukakusta jossa on käytetty vaaleaa glögiä, päärynää ja roppakaupalla jouluisia mausteita.

Joulu on mulle tosi mieluista aikaa, tykkään älyttömästi miettiä ja ostaa muille lahjoja, askarrella, paketoida ja tietysti kokata! Marraskuun alkaessa annoinkin siis luvan itselleni ruveta ajattelemaan enemmän Joulua ja saattaa olla, että tiettyjä joululaulujakin on jo kuunneltu vähän kyllästymiseen asti, hups...

Kakusta päästiin nauttimaan isän ja siskojen kanssa isänpäivän kunniaksi ja mikään ei kerro herkullisesta mausta niin kuin se seikka, että kakusta jäi neljän hengen kahvittelun jälkeen jäljelle vain minimaalinen siivu. Tästä tuli vakavasti otettava kilpailija perinteisemmälle tummasta glögistä tehdylle juustokakulle.

Kakku on tehty 18cm irtopohjavuokaan.
 photo DSC_7632_zpsjmjz4qco.jpg  photo DSC_7637_zps0icde3te.jpg  photo DSC_7635_zpsbttfvlpb.jpg  photo valkotasapainokokeilu_zps0zmawur0.jpgPOHJA
100 g Pipareita (Annas omenapiparit)
40 g Voita

1. Murkaa piparit hienoksi muruksi ja sulata voi. Yhdistä voi keksimuruun ja painele leivinpaperilla pohjustetun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
2 dl Vispikermaa
200 g Tuorejuustoa
2 dl Päärynä-kinuskirahkaa
1 tl Kanelia
1 tl Vaniljaa
½ tl Kardemummaa
3 rkl Sokeria
4 Liivatetta
1 dl Vaaleaa glögiä

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, rahka ja mausteet.

3. Kuumenna 1 dl glögiä ja sulata hyvin puristetut liivatteet mukaan. Sekoita liivateseos tuorejuusto-rahkaseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto. Levitä täyte vuokaan ja anna hyytyä noin parin tunnin ajan.

PÄÄLLE
3 dl Vaaleaa glögiä
3 Liivatetta
1 Iso päärynä (tai 2 pientä)

4. Laita kiilteen liivatteet likoamaan ja kuori päärynä.

5. Leikkaa päärynä kahtia, poista siemenkota ja viipaloi ohueksi siivuksi. Asettele tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja valmista kiille.

6. Kuumenna 1 dl glögiä ja liuota puristetut liivatteet sen sekaan. Lisää loput glögistä, sekoita hyvin ja kaada varovasti kakun päälle. Anna hyytyä taas parisen tuntia ja koristele halutessasi esim. valkosuklaalla ja piparimurusilla.


------------------


VINKKI! Valkosuklaisen lumihiutaleen saat tehtyä kakun päälle helposti leivinpaperin avulla. Itse tein täysin vapaalla kädellä, mutta tarkempaa jälkea halutessaan voi piirtää itselleen rajat leivinpaperin toiselle puolelle. Pursota sulatettu suklaa leivinpaperille spritsauspussia käyttäen ja jähmetä koriste hyvin jääkaapissa ennen kakun päälle siirtämistä. Ohjeet pussin tekemiseen löydät esim. täältä.

8 kommenttia:

  1. Vau, upean näköinen kakku ja varmasti herkullinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä tosi hyvä kakku ja uudenlainen yhdistelmä. :)

      Poista
  2. Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty? Nimim. Aineet jo hankittu

    VastaaPoista
  3. Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty? Nimim. Aineet jo hankittu

    VastaaPoista
  4. Minkäkokoiseen (halkaisija) tämä on tehty?

    VastaaPoista
  5. Minkä kokoinen vuoka sinulla oli kun tuli niin korkea kakku? Osaan laskea ohjeen omaan vuokaan passeliksi kun haluan korkean kakun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kakku on tehty 18cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan :) Tykkään tehdä joko sillä tai 20cm, niin saa juurikin sitä korkeutta.

      Poista