tiistai 22. marraskuuta 2016

NEW YORK STYLE BRUNCH

Muutama viikko taaksepäin olin Bloggers Inspiration Dayssa ja heti ensimmäisenä piipahdin Santa Marian ja Risentan pisteellä, jolla Teemu Laurell oli valmistanut ihania ja terveellisiä brunssiruokia. Sain mukaani pisteeltä tuotekassin, joka sisälsi samoja tuotteita joista tapahtuman tarjottavat oli valmistettu ja otin tämän brunssi-haasteen ilomielin vastaan. Tarkempana teemana oli siis terveellinen, New York-henkinen brunssi ja tämä kattaus sopi siihen varsin hyvin.

Tykkään ihan älyttömästi tehdä ja syödä brunssia, mutta melko harvoin tähän on hyvää tilaisuutta, joten otin ilosta kaiken irti ja valmistin oikein kunnon herkut! Pakko hehkuttaa, että itsetehdyt bagelit on kyllä niin hyviä, oi että. Mielellään näkee vähän vaivaa ja leipoo satsin, kun lopputulos on näin hyvä.

Tuorepuuron tein Teemu Laurellin ohjeella ja herra itsekin ilmoitti puuron olevan parasta, joten mitäpä siihen enää lisäämään!
 photo DSC_7687_zpsoneo5r54.jpg
Brunssi-menuni näytti tältä:
- (Maailman parasta) vanilja-chia tuorepuuroa, granolaa,  inkiväärillä maustettuavadelmahilloa
- Tuoreita bageleita; tuorejuustoja, tonnikalaa, graavilohta
- Chia-pannukakkuja
- Feta-pinaatti frittataa
- Tacoja guacamolella, pico de gallolla ja mustapapu-maissitäytteellä
- Kevyempi waldorfin salaatti
- Vihersmoothieta
- Teetä
- Tuoreita hedelmiä ja kasviksia
 photo DSC_7706-horz_zpsddocnzvt.jpg  photo DSC_7694_zpsnyvj5m86.jpg
TEEMU LAURELLIN TUOREPUURO (4 annosta)
3 dl Kaurahiutaleita
6 rkl Chiasiemeniä
8 dl Kookosmaitoa
6 rkl Kookosjogurttia
1 Vaniljatangon siemenet

Vadelmahilloa
Kardemummaa
Granolaa

1. Mittaa kaurahiutaleet ja chiasiemenet kulhoon. Lisää kookosmaito, jogurtti ja vaniljatangon siemenet ja sekoita.

2. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa ja nauti kardemummalla maustetun vadelmahillon ja granolan kanssa!
 photo DSC_7718-horz_zpsowguaego.jpg
Waldorfinsalaatti muuttui niin, että majoneesin sijasta tein kermaviilikastikkeen, selleri vaihtui kevätsipuliin ja lisäsin viinirypäleitä. Olen muutaman kerran tehnyt samanlaisen salaatin kanalla ja toimii kyllä oikein loistavasti.
 photo DSC_7702-horz_zpsoxobnx3b.jpg
FRITTATA
6 Kananmunaa
2/3 dl Kuohukermaa
2 dl Tuoretta pinaattia silputtuna
75 g Fetaa
1 Tomaatti
½ tl Suolaa
½-1 tl Mustapippuria

1. Sekoita kananmunat ja kuohukerma yhteen. Lisää sitten muut ainekset ja sekoittele tasaiseksi.

2. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla joko n. 18x 27 cm uunivuoassa noin 30 minuuttia tai jaa seos muffinssivuokien koloihin niin, että ne ovat 2/3 täynnä ja paista noin 15-20 minuuttia, kunnes frittata on keskeltä hyytynyttä.

Frittatan maistamisen jälkeen siskoni ilmoitti tomerasti, että haluaa kaiken mitä jää itselleen, ilmeisesti siis maistui :) Tuo vihersmoothie oli myös niin taivaallista, se ansaitseekin ihan oman postauksensa.
 photo DSC_7699_zpsosx8nxde.jpg  photo DSC_7705-horz_zpsqquu6k8r.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti