tiistai 4. lokakuuta 2016

SULOISET MINI SIENIPIIRAKAT

Sieniaika on ainakin täällä parhaimmillaan ja onnekseni löysin pienen kanttarellisatsinkin metsäreissulla. Olen tehnyt näitä superhelppoja piiraita jo parikin kertaa ja kokeillut niin pelkillä kanttarelleilla kuin suppilovahveroiden ja kanttarellien sekoituksella, namia molemmat!

Ohjeella saa juuri sopivan kokoisia suupaloja, kun käyttää minimuffinssivuokaa (24 koloa). Suosittelen siis sellaisen hankkimista, jos et vielä ole kokeillut. Minimuffinssivuoalla kuppikakutkin ovat omaan makuun kivemman kokoisia, kun välillä isompia nauttiessa puolikas kerralla riittää tyydyttämään makeannälän.
 photo DSC_7577_zpsuwvv46ht.jpg  photo DSC_7579_zpszdd7ko7r.jpg  photo DSC_7575_zps1zhtxxim.jpg  photo DSC_7569_zpsifvtqt4w.jpg  photo DSC_7607_zpsd4b0fic6.jpgPOHJAT
3 dl Vehnäjauhoja
1 dl Oivariini juoksevaa
1 dl Valio kolme sipulia-ruokakermaa

1. Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen. Nypi vehnäjauhot ja oivariini muruksi ja lisää sitten kerma. Sekoita, muotoile taikina tangoksi ja jaa se 24 saman kokoiseen osaan. 

2. Painele palaset minimuffinivuoan pohjalle ja reunoille ja siirry valmistamaan täytettä.

TÄYTE
3 dl Tuoreita kanttarelleja silputtuna (tai suppilovahveroita
1 Sipuli
1 rkl Voita
2 dl Kolme sipulia-ruokakermaa
2 Kananmunaa
1 tl Paprikajauhetta
½ tl Suolaa
½-1 tl Mustapippurirouhetta
150 g Pizzaraastetta
30 g Parmesania
Tuoretta timjamia

3. Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja kuullota sienien kanssa voissa.

4. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, juustot ja mausteet.

5. Jaa sieni-sipuliseos tasaisesti piiraiden pohjille ja lusikoi kerma-juustoseosta päälle. Ripottele päälle timjamia ja paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia, kunnes piiraat ovat hieman ruskettuneita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti