keskiviikko 7. syyskuuta 2016

LIME-MARENKIKUPPIKAKUT

Juuri alkaneiden vapaiden kunniaksi leivontakärpänen iski oikein kunnolla, nimittäin parissa päivässä on tullut tehtyä jo kaksi juustokakkua ja nämä suloisen makeat marenkikuppikakut. 

Kirpeä ja raikas lime yhdistettynä makeaan marenkiin on todellakin toimiva yhdistelmä, eikä lopputulos ole ollenkaan liian sokerinen. Jos haluaa oikein kunnolla limen makua, voi taikinaan lisätä vielä yhden limen kuoren, mutta tälläkin määrällä maistuu mukavasti. 
 photo DSC_7563_zps8gbnsutv.jpg  photo DSC_7540_zpsylb9catb.jpg  photo DSC_7561_zpsk5qklyqf.jpgTARVIKKEET
2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
90 g Voita
150g Sokeria
2 Kananmunaa
2 Limen kuori ja mehu
1 dl Maitoa

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

2. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

3. Lisää voi-sokeriseokseen vuorotellen jauhoja ja maitoa ja lisää myös lime mukaan.

4. Täytä muffinssivuoat 2/3 täyteen ja paista uunin keskiosassa noin 18-20 minuuttia. Jos teet minikokoisia kuppikakkuja, niin paistoajaksi riittää 15 minuuttia.

ITALIALAINEN MARENKI
4 Valkuaista (huoneenlämpöisenä)
250ml Hienoa sokeria
70ml Vettä

5. Mittaa vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan.

6. Samalla kun sokeriseos kiehuu, vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi.

7. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisten joukkoon kokoajan vatkaten ja jatka vatkaamista kunnes marenki on jäähtynyt.

8. Pursota kuppikakkujen päälle ja tohota halutessasi. 

VINKKI: Jos tohotat marengin kuppikakkujen päällä, kannattaa paistaa kuppikakut muffinssipellillä ilman papereita. Itse huomasin näitä tohottaessani, että paperinen muffinssivuoka ottaa melko herkästi liekistä.

2 kommenttia: