torstai 19. marraskuuta 2015

TEXMEX-KANAVOILEIPÄKAKKU

Isänpäiväksi tehty valkosuklaajuustokakku pääsikin jo aiemmin blogiin, mutta nyt on aika siirtyä suolaisen puolelle. Voileipäkakkujen tekeminen ei ole kovinkaan tuttua minulle, ja olen tehnyt niitä muistaakseni vaan kahdella eri täytteellä, mutta pikkuhiljaa tässä kehitytään :) Tein nyt ensimmäistä kertaa pyöreän voileipäkakun ja täytyy myöntää, että tykkään ehkä enemmän juuri pyöreästä, koristelunkin kannalta. Tällä kertaa päätin myös kokeilla uutta ja siskoni ehdotuksesta kokeiluun pääsi texmex-kanatäyte. 

Kanaa, salsaa, ranskankermaa, itsetehtyä guacamolea, paprikaa..nam! Nachot kakkupalan kyljessä kruunasivat kokonaisuuden ja sopivat tosi hyvin lisukkeena. Seuraavalla kerralla taidankin kokeilla jonkinlaista kasvisvoileipäkakkua, 
 photo DSC_6785_zpswgk5uavu.jpg  photo DSC_6787_zpsegfkcdby.jpg
TARVIKKEET
1 pkt Vehnäpaahtoleipää
1 pkt Grahanpaahtoleipää
500 g Broilerin suikaleita
1 prk Rainbow Texmex Chunky-salsaa (medium)
2 Isohkoa avokadoa
½ Punasipuli
1 Punainen paprika
1 Tomaatti
1 Lime
Suolaa
Mustapippuria
Kanalientä (1 Kuutio + 5 dl vettä)
200 g Ranskankermaa
400 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Vispikermaa

KORISTEEKSI
Salaattia
Herneenversoja
Kirsikkatomaatteja
Punasipulia
Kurkkua
Nachoja
Juustoraastetta

1. Paista broilerin suikaleet kypsäksi ja pilko ne pieneksi. Sekoita yhteen texmex-salsan kanssa.

2. Valmista guacamole: soseuta avokadot ja lisää pieneksi pilkottu punasipuli, tomaatti, limemehu ja hieman suolaa ja pippuria. Pilko myös paprika pieneksi kuutioksi.

3. Vuoraa irtopohjavuoka hyvin kelmulla, niin että sitä menee kunnolla reunojen yli.

4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja aloita latomalla tiiviisti kerros grahampaahtista. Omaan vuokaani mahtui aina 3 viipaletta kokonaisena ja loput muotoiltuna hieman sopiviin koloihin. Kostuta kanaliemellä ja levitä puolet ranskankermasta ja puolet kanatäytteestä päälle.

5. Lado seuraavana toista paahtoleipää, kostuta ja laita tähän väliin guacamole ja paprika. Seuraavaksi taas grahampaahtis, ranskankerma ja kanatäyte ja viimeisenä vain leipäkerros päälle.

6. Käännä kelmu kakun päälle ja anna tekeytyä yön ajan jääkaapissa, leikkuulauta vuoan päälä. Itse pönkkäsin leikkuulaudan tiiviisti kiinni vuokaan kermapurkin avulla, jotta kakku pysyttelisi tiiviisti vuoassa.

7. Poista kelmu ensin kakun päältä ja kumoa sitten väärinpäin leikkuulaudalle ja avaa vuoka. Vedä loput kelmut irti ja koristelu alkakoon!

8. Vatkaa vispikerma kovaksi vaahdoksi ja lisää tuorejuustot. Levitä tasaisesti voileipäkakun reunoille ja pinnalle ja koristele.

1 kommentti: