maanantai 16. marraskuuta 2015

MYSKIKURPITSARISOTTO

Lähdin mukaan Kitchen Timen reseptikilpailuun jonka aiheena oli ''loskasään lämmike'' ja päätin lopulta pitkän mietinnän jälkeen kokeilla tätä ihanaa myskikurpitsarisottoa. Risotto on minulle melko syksyinen ruoka ja tunnelmaa paransi vielä häivähdys kanelia mausteena. 

Sain valita yhden tuotteen Kitchen Timen valikoimasta ja päädyin spiraalileikkuriin (*klik*) Kokeilujen jälkeen olen vielä vähän pihalla sen kanssa, mutta tähän mennessä se on toiminut hyvin :) Tein leikkurilla risottoon lisukkeeksi vielä kurpitsasipsejä ja hyvin onnistui!

Nyt siis alkaa viikon mittainen yleisöäänestys, jonka aikana arvotaan myös tämä suloinen vohvelirauta yhdelle onnekkaalle. Äänestyssivustolle pääset *tästä*
 photo DSC_6889_zpsqjtznemd.jpg  photo DSC_6877_zpsgzwr4yyl.jpg  photo DSC_6895_zpsdqwy2yw9.jpg
KURPITSAPYRE
n. 3 dl Myskikurpitsaa pilkottuna
2 rkl Voita
n. 1-2 dl Vettä
½-1 tl Kanelia

1. Kuullota kurpitsapaloja kattilassa voissa parin minuutin ajan ja lisää sitten vettä. Keitä kypsäksi ja soseuta.

KURPITSASIPSIT
Myskikurpitsaa
Rypsiöljyä
Suolaa

2. Leikkaa kurpitsasta ohuita, tasapaksuja siivuja ja taputtele kevyesti ylimääräinen kosteus pois.

3. Kuumenna rypsiöljyä kattilassa ja paista siivuja kunnes niihin tulee hieman väriä ja rapeutta. Laita sipsit vielä paperipyyhkeen päälle hetkeksi, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pyyhkeeseen ja ripottele sitten päälle suolaa.

RISOTTO
3 dl Risottoriisiä
1 Keskikokoinen sipuli
2 rkl Voita
1-1½ l Kanalientä 
1 dl Valkoviiniä
1 dl Parmesania
Mustapippuria
Tuoretta rosmariinia
Tuoretta salviaa

4. Kun kurpitsapyre on valmiina, esivalmistele risotto silppuamalla sipuli ja lämmittämällä kanaliemi kattilassa.

5. Sulata voi kuumalla pannulla ja lisää riisi + sipulisilppu. Sekoittele parin minuutin ajan ja aloita sitten nesteen lisääminen kauhallinen kerrallaan. Lisää myös kurpitsapyrettä vähän kerrallaan.

6. Puolivälissä kypsymistä voit lisätä risottoon oksan rosmariinia ja salviaa, tuomaan makua ja ottaa ne pois myöhemmin.

7. Kun riisi on al denteä, lisää vielä valkoviini ja mustapippuria. Lisää viimeisenä noin 2/3 parmesanista ja nauti tuoreiden yrttien ja lopun parmesanin kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti