torstai 12. marraskuuta 2015

MINI PAVLOVAT

Jostain syystä pavlova tuo minulle mieleen vahvasti kesän, joten mitäs sen mukavampaa, kun kaipailla taas kesää näiden söpöliinien kanssa. Pidän pavlovasta myös sen takia, että se on niin muuntautumiskykyinen herkku. Päälle voi laittaa vaikka mitä, eikä tekemisestä ole suurta vaivaa.

Mennään siis hetkeksi ajassa eteenpäin (tai taaksepäin) ja katsellaan näitä kesäisiä herkkuja.
 photo DSC_6821_zpsmjd4qhl6.jpg  photo DSC_6815_zpsp4mpuzxo.jpg  photo DSC_6819-horz_zpsmv60cpbb.jpg  photo DSC_6809_zpsgq3e5mjp.jpg
TARVIKKEET
2 Valkuaista
105 g Sokeria
1 rkl Maissitärkkelystä
-----
2 dl Vispikermaa
2 rkl Sokeria
n. 2 dl Lemon curdia
Mansikoita, vadelmia, karhunvatukoita

1. Laita uuni lämpenemään 120-asteeseen. Vatkaa valkuaisia ja kun vaahto alkaa muodostumaan, lisää sokeri ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes vaahto on kiiltävää ja kiinteää.

2. Sekoita mukaan maissitärkkelys ja pursota pellille pieniksi 'pesiksi'

3. Laske uunin lämpötila 100 asteeseen ja paista noin tunnin ajan. Laita uuni sitten pois päältä ja raota luukkua hieman.

4. Kun marengit ovat jäähtyneitä, vatkaa kerma ja lisää sokeri. Pursota marenkien päälle kierros kermaa, kierros lemon curdia ja asettele marjat päälle.


8 kommenttia:

  1. Näistä tulee kyllä kesä mieleen! Ihanan raikkaan näköisiä herkkuja! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita. Minulta nolosti vielä täysin kokeilematta :/ pitkään jo to do- listalla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia, ei kun kokeilemaan! :)

      Poista
  3. Ihania herkkuja! Näitä on pakko päästä kokeilemaan :)

    VastaaPoista