tiistai 13. lokakuuta 2015

OREO-SUKLAAKAKKU

Prismoissa on myynnissä tällä hetkellä erä Oreoita, joten voitte vaan kuvitella kuinka pienenpieni hamstraaja allekirjoittaneen sisällä on herännyt ja käynyt ostamassa kaapit täyteen leivontaa varten. Tänään tehty kakku noudattaa vähän samaa linjaa edellisen reseptin kanssa, nimittäin tässäkin on keksiä ja suklaata, vaikka aika erilaiset herkut muuten onkin kyseessä :)

Kakku on 18cm vuokaan tehty ja täytteeseen ei tosiaan tarvita ollenkaan liivatetta, vaan se pysyy välissä ihan itsekseen. Huomiona kuitenkin se, että tuorejuustojen koostumukset vaihtelee tosi paljon ja monia kokeilleena suosittelen käyttämään Philadelphiaa, koska se on tähän tarpeeksi kiinteää.
idoreo  photo DSC_6705_zpspagm8oel.jpg  photo DSC_6710_zpsrqqcu4rn.jpg SUKLAAKAKKU
3 ½ dl Hienoa sokeria
3 dl Vehnäjauhoja
1+ 1/3dl Kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Ruokasoodaa
1 tl Suolaa
2 Kananmunaa
1 ½ dl Maitoa
2/3 dl Rypsiöljyä
1 ½ dl Kiehuvaa vettä

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa 18cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (tai kahden, jos löytyy)

2. Sekoita isossa kulhossa sokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää sitten kananmunat, maito ja rypsiöljy ja vatkaa parin minuutin ajan sähkövatkaimella.

3. Lisää viimeisenä kiehuva vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja paista kumpaakin uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen sen avaamista, ja jäähdytä täysin ennen kokoamista.

OREOTÄYTE 
2 ½ dl Vispikermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl Tomusokeria
9 Oreota 

4. Murskaa keksit esim sauvasekoittimella tai käsin ja vatkaa yhteen tuorejuuston ja tomusokerin kanssa. Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi erillisessä kulhossa ja lisää mukaan. Täytteen voi laittaa vielä hetkeksi kylmentymään jääkaappiin. Käytin itse samaista täytettä myös koristeluun ja jätin siitä pienen nokareen laittamatta kakun väliin. 

5. Kokoa kakku: Levitä oreotäyte ensmmäisen kakkupohjan päälle ja aseta sitten varovasti toinen sen päälle. Siisti vielä reunat ja laita jääkaappiin odottamaan suklaaganachea.

 SUKLAAGANACHE
1 ½ dl Kuohukermaa
150g Maitosuklaata

6. Kuumenna kerma kattilassa ja lisää suklaa. Sekoittele tasaiseksi ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada ganache kakun päälle ja laita se taas jähmettymään jääkaappiin noin 30min ajaksi.

7. Koristele suklaahipuilla ja lopulla oreotäytteestä.

6 kommenttia:

  1. Voi NAM! Hmm mä oon miettinyt että onko ne Oreot niin uskomattoman hyviä kun mitä sanotaan :) Pitääkin käydä hakemassa!

    ♥ Sini | myblog-bysini.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne aika hyviä :) Mun mielestä ainakin parempia kun dominot, tosin sekin voi johtua vaan siitä, että oreoita saa harvemmin.

      Poista
  2. Ei vitsi miten herkullisen näköinen kakku!!! ♥ Minäkin sain Oreo-keksejä jo keväällä ja silloin jäi leipomatta niistä ja nyt en enää saa niitä syödä.... :( No, pitää käyttää ne sellaiseen kakkuun joka ei muutenkaan jää kotiin syötäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi :( Sentään niistä saa vielä iloa muille! :)

      Poista
  3. Apua :D Ihan laittoman hyvän näköstä..

    VastaaPoista