perjantai 9. lokakuuta 2015

CHOCOLATE CHIP COOKIE CUPCAKES

Ensimmäisenä mainittakoon, että Rakkaudesta ruoanlaittoon on mukana Indiedaysin Blog Awardsien Foodlover-kategoriassa muiden toinen toistaan upeampien blogien kanssa ja sivupalkista pääseekin äänestämään suosikkiaan ja osallistumaan arvontaan. Nyt vaan siis antamaan ääniä tässä ja muissakin kategorioissa!

Ja sitten siihen tärkeimpään asiaan, eli näihin ihaniin suklaakuppikakkuihin suklaahippukekseillä höystettynä. Vein töihin maistiaisia ja heti tuli pari lisätilaustakin, eli hyvää oli myös muiden mielestä! Keksiohje on reilu ja noilla määrillä jää hyvin myös naposteltavaksi, mutta mikäli haluaa tehdä vain kuppikakkuja varten niin puolikkaalla ohjeella pärjää aika pitkälle :) Kuvaaminen unohtui tekovaiheessa ja nyt koko kuppikakut on jo syöty pois, mutta mainittakoon vielä, että suklaakuppikakun pohjalta löytyy pieni keksikerros ja lisäsin jokaiseen myös kuorrutuksen alle yhden keksin, eli keksiosuutta löytyy myös koristeen lisäksi reilusti.
 photo gaga_zpswp3yflup.jpg idkuppari  photo DSC_6682_zpsuhcvelik.jpg  photo gehe_zpssqnmm3cq.jpg
SUKLAAHIPPUKEKSIT
170 g Voita huoneenlämpöisenä
1½ dl Fariinisokeria
½ dl Hienoa sokeria
1 Kananmuna
4½ dl Vehnäjauhoja
2 rkl Maissitärkkelystä
1 tl Ruokasoodaa
n. 250 g Maitosuklaata (hippuja)

1. Yhdistä pienessä kulhossa vehnäjauhot, maissitärkkelys ja ruokasooda.

2. Vatkaa pehmeää voita ja sokereita sähkövatkaimella kulhossa vähintään parin minuutin ajan, kunnes seos vaalenee ja lisää sitten kananmuna hyvin vatkaten.

3. Lisää jauhoseos ja suklaahiput ja sekoita. Anna taikinan olla jääkaapissa puolisen tuntia ennen paistamista ja jätä kolmasosa taikinasta paistamatta tässä vaiheessa.

4. Pyörittele kahdelle pellille noin 1cm palloja taikinasta, jättäen hieman tilaa väliin. Normaalikokoiselle pellille mahtuu ainakin 5 rinnakkain. Paista 175-asteisessa uunissa noin 8-10min.

KUPPIKAKUT
2½ dl Vehnäjauhoja
1 tl Ruokasoodaa
2 Kananmunaa
120 g Voita huoneenlämpöisenä
1 dl Ruokokidesokeria
1 dl Hienoa sokeria
100 g Tummaa suklaata
1 dl Piimää

5. Sekoita jauhot ja sooda yhteen ja vatkaa voi ja sokerit keskenään. Lisää sitten voi-sokeriseokseen kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.

6. Sulata suklaa ja vatkaa sekin voi-kananmunaseokseen. Lisää viimeisenä vuorotellen jauhoja ja piimää muutamassa osassa.

7. Jaa taikinaa muffinssivuokiin niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä. Pyörittele sitten jäljelle jääneestä keksitaikinasta pieniä palloja ja pudota jokaisen muffinssivuoan keskelle yksi.

8. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

KUORRUTUS
100 g Voita huoneenlämpöisenä
200 g Maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
½-1 dl Tomusokeria
½ dl Fariinisokeria
1 dl Vispikermaa

9. Vatkaa vispikerma kiinteäksi vaahdoksi

10. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi ja lisää viimeisenä kermavaahto. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele kekseillä ja suklaahipuilla.


2 kommenttia: