keskiviikko 5. elokuuta 2015

PIENET MANGOJUUSTOKAKUT

Jos täysikokoisessa juustokakussa on liikaa syötävää, suosittelen kokeilemaan söpöjä minijuustokakkuja esim. muffinssivuokiin tai tartelettivuokiin tehtynä. Pienet juustokakut ovat hyvä vaihtoehto myös silloin, kun et millään jaksaisi odottaa täytteen hyytymistä, sillä hyytymisaika on näissä huomattavasti lyhyempi.

Tällä ohjeella sain 4kpl tartelettivuokiin tehtynä ja se olikin juuri sopiva määrä kahdelle hengelle pieneen herkutteluun. Mitähän muuta leipomusta näille söpöille vuoille keksisi?
 photo DSC_6609_zps1wnp2muw.jpg  photo DSC_6619_zpsdigpgqow.jpg idmango
POHJAT
n. 7 kpl Digestivekeksejä
3 rkl Voita
1 tl Hienoa sokeria

1. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja lisää sulatettu voi ja sokeri. Sekoita hyvin ja painele tartelettivuokien pohjalle ja reunoille. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 5-10 minuuttia ja anna jäähtyä.


TÄYTE
1 dl Vispikermaa
2 dl Mangorahkaa
50 g Tuorejuustoa
1 tl Sokeria
1 Liivate

2. Laita liivate likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa mangorahka, tuorejuusto ja sokeri.

3. Kun liivate on pehmennyt, kuumenna pienessä kattilassa tilkka vettä (n. ½ dl) ja liuota liivate siihen. Kaada liivateliemi rahka-tuorejuustoseokseen, sekoita hyvin ja sekoita viimeisenä kermavaahto mukaan.

4. Itse annoin täytteen hyytyä jääkaapissa vielä noin vartin verran ennen pohjille pursottamista, mutta jos vaan koostumus näyttää tarpeeksi kiinteältä, niin pursotuksen voi tehdä heti mieleistä tyllaa käyttäen. Anna hyytyä vielä n. 30-60 minuuttia jääkaapissa ja nauti! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti