keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

MUSTIKKAINEN JUUSTOKAKKU

Hektisen heinäkuun päätteeksi on päästy vihdoin viettämään kesälomaa ja mikä olisikaan parempi aika palata liian pitkän ajan jälkeen leivontakaapille? Parin päivän lepäämisen ja rentoutumisen jälkeen tuntuu kummasti paljon paremmalta ja ideoita putkahtelee jos jonkinlaisesta leipomuksesta ja ruoasta.

Tämä kakku on tehty 18cm irtopohjavuokaan, joten se on mukavan korkea, mutta onnistuu hyvin myös hieman isompaan vuokaan matalampana versiona. Monikerroksiset juustokakut ovat aina aikaavieviä, mutta lähestulkoon aina kaiken ylimääräisen ajan arvoisia! Vaiheita on monta, mutta kaikki on aika yksinkertaista, joten ei kannata kauhistua :)
 photo DSC_6543_zpsj0rj1xaz.jpg idkakku
POHJA
1½ dl Vehnäjauhoja
1 ½ dl Kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
1 dl Sokeria
60 g Voita
1 Kananmuna
1 rkl vanilja-aromia

1. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola.

2. Kuumenna voita ja sokeria kattilassa kunnes sokeri on lähes kokonaan liuennut. Jäähdytä seosta hetki ja vatkaa kananmuna ja vanilja-aromi sähkövatkaimella mukaan.

3. Lisää viimeisenä jauhoseos ja paista leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa noin 20-22 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä täysin ennen täytteiden lisäämistä.

MUSTIKKAKERROS
1,5 dl Mustikkasosetta
1 dl Kermavaahtoa
200g Tuorejuustoa
1 rkl Sokeria
2 Liivatetta

4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kermavaahto. Samalla kerralla voi vatkata kaikkien täytteiden kermavaahdot (3 dl kermaa) ja jakaa ne sitten odottamaan vuoroaan.

5. Sekoita kaikki ainekset liivatetta lukuunottamatta kulhossa ja lisää tarvittaessa lisää sokeria oman maun mukaan.

6. Kaada pieneen kattilaan tilkka (n. ½ dl) vettä, kuumenna ja liuota liivatteet siihen. Vatkaa täytteen sekaan ja levitä tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunnin verran ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

MUSTAHERUKKAKERROS
200 g Mustaherukkarahkaa
1 dl Kermavaahtoa
1-2 rkl Sokeria
2 Liivatetta

7. Valmista mustaherukkakerros mustikkakerroksen tapaan, eli ensin liivatteet likoamaan, muut ainekset yhteen ja viimeisenä liivatteiden liuotus ja sekoitus mukaan. Anna hyytyä taas tunnin verran.


VALKOSUKLAAKERROS
100 g Valkosuklaata
200 g Vaniljarahkaa
1 dl Kermavaahtoa
2 Liivatetta

8. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sulata valkosuklaa ja sekoita vaniljarahkan kanssa yhteen.

9. Lisää sitten kermavaahto ja kuumenna taas kattilassa tilkka vettä ja liuota liivatteet. Sekoita hyvin täytteeseen ja levitä vuokaan. Anna hyytyä tässä kohtaa mielellään parin tunnin ajan.

PÄÄLLE
150g Suklaata
½-1 dl Kuohukermaa
Mustikoita

10. Kuumenna suklaa ja kuohukerma kattilassa ja sekoita tasaiseksi, sileäksi seokseksi. Kaada hieman jäähtyneenä kakun päälle ja koristele vielä tuoreilla mustikoilla.

2 kommenttia: