keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

VANILJAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA

Taannoin tuli kokeiltua hieman terveellisempää mustikkapiirakkaa, nimittäin sellaista, johon tuli hieman speltti kuitulisää ja kookossokeria! Piirakasta tulikin oikein onnistunut, vaikka aika erilainen olikin vanhoihin tottumuksiin verrattuna. 

Suosittelen muutenkin kokeilemaan kuitulisää, se sopii hyvin esim. smoothien joukkoon ja sillä voi korvata leivonnassa osan vehnäjauhoista.
 photo DSC_6278_zps6pwyjaou.jpg idpiirakka  photo DSC_6281_zps2brkkkzk.jpg  photo DSC_6279_zpstikinabs.jpg POHJA
150 g Voita huoneenlämpöisenä
160 g Vehnäjauhoja
½ dl Speltti kuitulisää
2 rkl Kookossokeria
1 rkl Vettä

1. Sekoita vehnäjauhot, kookossokeri ja kuitulisä yhteen ja nypi muruksi voin kanssa.

2. Lisää vesi, sekoita taikinaksi ja anna jäähtyä jääkaapissa kelmutettuna puolen tunnin ajan.

3. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

TÄYTE
4 dl Mustikoita
2 dl Vaniljarahkaa
1 tl Vanilja-aromia
3 rkl Kookossokeria
1 Kananmuna

4. Levitä mustikat tasaisesti piirakkapohjan päälle.

5. Sekoita kananmuna, vanilja-aromi, rahka ja sokeri yhteen ja levitä tasaisesti mustikkakerroksen päälle.

KAURAMURU
2 dl Kaurahiutaleita
1 rkl Hunajaa
35 g Voita

6. Sekoita viimeisenä kaurahiutaleet, hunaja ja sulatettu voi tasaiseksi seokseksi ja levitä piirakan päälle.

7. Paista 200-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs ihan mielettömän herkulliselta piirakalta, taidan korvamerkitä tämän ohjeen!! Mustikkasatoa odotellessa.... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sitäpä juuri, kyllä itsepoimituista mustikoista tulee vaan niin erilaista :)

      Poista