torstai 4. kesäkuuta 2015

SITRUUNA-BROILERPASTA

Lähdin mukaan Rajamäen ja Indiedaysin kampanjaan ja nyt kerronkin teille vähän suhteestani etikoihin. Etikan käyttäminen ruoanlaitossa ei ole ollut minulle itsestäänselvyys, vaan se on tullut mukaan pikkuhiljaa. Etikat sopivat loistavasti niin lihan, kanan, kasvisten kuin kalankin marinadiin, kylmiin tai lämpimiin kastikkeisiin ja aina jälkiruoista säilöntään, siivouskäyttöön ja ihonhoitoon.

Sain Rajamäeltä tuotepaketin kotiin, josta löytyi kuvissa esiintyvät etikat: Perinteinen punaviinietikka ja valkoviinietikka, hunaja-omenaviinietikka ja hieman erikoisemmalta puolelta vadelmalla ja persikalla maustettu omenaviinietikka sekä sitruunalla ja yrteillä maustetut valkoviinietikat. 

Olen jo kokeillut vaikka mitä näitä käyttäen, mutta ensimmäisenä julkaisuun pääsee tämä ihanan sitruunainen pasta, jossa on tietysti käytetty siis sitruuna-valkoviinietikkaa, jonka totesin oikein hyväksi!
 photo DSC_6316_zpshwr9ghtz.jpg  photo DSC_6320_zpsfdgy0owu.jpg  photo DSC_6308_zpsmkqyd8r4.jpg idetikka  photo DSC_6309_zps6zaljvnb.jpg
MARINADI
350-400 g Maustamattomia broilerin filepihvejä
1 rkl Sitruuna-valkoviinietikkaa
1 rkl Sitruunamehua
½ Sitruunan kuori
1 tl Mustapippuria
½ tl Suolaa
2 rkl Oliiviöljyä
2 rkl Silputtua basillikaa

1. Yhdistä marinadin ainekset ja sivele tasaisesti kanoihin. Anna maustua vähintään 30 minuutin ajan ennen paistamista.

PASTA
Spaghettia
1 dl Ruokakermaa
1 Sitruunan kuori
½ dl Tuoretta basillikaa
Mustapippuria
Suolaa
½-1 dl Raastettua parmesania

2. Paista kanat, keitä spaghetti suolatussa vedessä al denteksi ja valuta vesi pois. Lisää sitten samaan kattilaan spaghetin kanssa kerma, sitruunan kuori, basillika, mausteet ja parmesani. Sekoita hyvin ja lisää vielä tarvittaessa maustetta. 

3. Voit joko kuutioida kanat ja sekoittaa spaghetin joukkoon tai viipaloida ne annosten päälle.

- - - - - - - - - - - - -

Etikoista voi lukea lisää Rajamäen sivuilta ja sieltä löytyy myös kiitettävä määrä reseptejä kokeiltavaksi :) Kannattaa osallistua myös Rajamäen kilpailuun Instagramissa tägeillä #rajamäenkesä ja #makusalaisuus. Jaossa on viikottain kesä- ja heinäkuun ajan tuotepaketteja.

2 kommenttia:

  1. Ooh vaikuttaapa hyvältä! Täytyy testata reseptiä -tosin mulla lähtee varmaan taas lapasesta ja sovellan reseptiä oman maun mukaan, mikä on pelottavaa, mutta tosi antoisaa! :D en ole ikinä oikein oppinut käyttämään etikoita ruuanlaitossa -en tiedä miksi. Täytyisi ehkä opetella! :)

    Http://lifewithsallas.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on välillä vaan hyvä, että osaa vähän soveltaa :) Kannattaa kyllä kokeilla varsinkin marinoimisessa!

      Poista