maanantai 8. kesäkuuta 2015

HERKKUA LUOMUSTA

Sain jonkin aikaa sitten yhteydenoton Organic Health-luomuruokatukulta tuotekokeilua koskien ja lähdin ilomielin mukaan. Minulle toimitettiin äärettömän kattava tuotepaketti ja täällä sitten ihmettelinkin huuli pyöreänä, että miten ihmeessä saan kaikki kokeiltua.

Muutaman viikon aikana olen jo saanut kulutettua osan tuotteista lähes loppuun, hups! Nyt on siis luvassa käyttökokemuksia, kuvia tuotteista ja postauksen lopussa vielä linkit pariin reseptiinkin joissa näitä herkkuja on käytetty.
idtukku
Täysruokosokeriin ihastuin ihan täysin ja sitä on tullut käytettyä monta kertaa. Täysruokosokerissa on aika karamellinen maku ja siitä tulee valehtelematta parasta kinuskia!

Kookossokeri on aika mietoa ja vähemmän makeaa tavalliseen sokeriin verrattuna, joten sitä käyttäessä tulee ottaa huomioon se, että sokeria tarvitsee enemmän kuin tavallista saavuttaakseen saman makeusasteen. 

Vaalea ruokosokeri taas on jo huomattavasti samankaltaisempaa tavallisen kidesokerin kanssa, mutta mielestäni ainakin ihan ''raakana'' maistaessa parempaa. Käy normaalia sokeria paremmin vaikka creme bruleen päälle! 
 photo DSC_6343_zpszxnyiuwx.jpg
Spelt kuitulisää olen käyttänyt sekä leivonnassa että smoothien seassa ja molemmissa tapauksissa toimii! Tällä voi siis korvata pienen osan jauhoista leivonnassa, lisätä hieman smoothieseen tai vaikka puuroon tai jogurttiin.

Himalajan ruususuola on myös tullut meidän kaappiin jäädäkseen, maistuu selvästi paremmalta kuin tavallinen ruokasuola ja onhan se nyt ravintoarvoltaankin parempaa. 
 photo DSC_6344_zpszfzjsz5s.jpg
Seuraavana päästäänkin hieman tuntemattomampaan tuotteeseen, eli kaakaopapurouheeseen. Sellaisenaan nuo nibsit maistuvat aika vahvoilta ja kitkeriltä, mutta rahkan ja suklaamoussen seassa ne menivät hyvin. Kaakaopapurouhe on erittäin ravintorikasta ja sisältää esim. kymmenen kertaa enemmän antioksidantteja kuin mustikka, joten kannattaa ainakin kokeilla tykkääkö vai ei. Näistä voi myös valmistaa raakasuklaata.

Sitten hieman tutumpi ja turvallisempi tuote, Omega mix. auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, seesaminsiemeniä ja pellavansiemeniä. Loistava lisä puuroihin, keittoihin ja salaatteihin!
 photo DSC_6346_zpshhm2awdt.jpg
Lisäksi paketista löytyi vielä teetä taateleita, sokeroituja inkiväärejä, nougatpatukka ja sencha-energiajuoma. Energiajuoma oli aika mielenkiintoisen makuista, mutta turhan eksoottista minulle. Nougatpatukka sen sijaan maistui meikäläiselle hyvinkin, onnistuin hankkimaan pienen herkkuhimon en napostelemisen jälkeen..
 photo DSC_6348_zpszzvv5vfe.jpg
Luomuruokatukun tuotteita löytyy mm. Ruohonjuurista, hyvin varustelluista marketeista ja ainakin Tampereella Sokokselta. Lisää juttua luomuruokatukun tuotteista löydät heidän omasta blogistaan.
i.

3 kommenttia:

 1. Kiitos kaikista ihanista ohjeista mitä täältä löytyy :) Tuli niin vaikeaksi nyt juhlien syömisten suunnittelu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että löytyy paljon mieluisia vaihtoehtoja :)

   Poista
 2. Aivan ihana blogi sinulla ! Ruususuola ja ruokosokeri löytyy kaapista, mutta nuo muut täytyy vielä testata.

  http://www.syotavaksitarkoitettu.blogspot.fi/

  VastaaPoista