tiistai 19. toukokuuta 2015

MUSTIKKA-SITRUUNAKUPPIKAKUT

Kahteen kolmesta ravintolapäivän kuppikakkumausta olikin täällä jo resepti, mutta nyt lisätään kokoelmaan se viimeinenkin, eli mustikka-sitruuna! Kyseiset kuppikakut siis kerrostarjottimella keskimmäisenä ja toisessa kuvassa vasemmassa reunassa.
idmustikka TARVIKKEET
(n. 12 kpl)

2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
90 g Voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl Sokeria
2 Kananmunaa
1 Sitruunan kuori
1 tl Sitruuna-aromia
1 dl Maitoa
n. ½-1 dl Mustikoita

1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen.

2. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ja lisää kananmunat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. Lisää myös sitruunan kuori ja sitruuna-aromi.

3. Sekoita vuorotellen, vähän kerrallaan jauhoseosta ja maitoa. Lisää vielä viimeisenä mustikat ja sekoita kevyesti.

4. Jaa vuokiin niin, että ne ovat noi ½- 2/3 täynnä ja paista uunin keskitasossa noin 18-20 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Jos teet minikokoisia, riittää paistoajaksi 15-17 minuuttia.

KUORRUTUS
200 g maustamatonta tai sitruunatuorejuustoa
1 Sitruunan kuori
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
(Väriainetta)

5. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää muut ainekset. Pursota kuppikakkujen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti