torstai 28. toukokuuta 2015

IHANAT OMENAVOHVELIT

Vaikka vohvelirauta kaapista löytyykin, tulee sitä käytettyä harmittavan harvoin. Uuteen kotiin muuttamisen jälkeen olen kuitenkin pari kertaa tehnyt meille vapaapäivänä aamuaiseksi vohveleita ja nyt kokeilin näitä maukkaita, ihanan kanelisia vohveleita karamellisoitujen omenaviipaleiden, itsetehdyn kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kanssa. Pakko muuten mainita, että täysruokosokerilla tulee niin paljon parempaa kinuskikastiketta kuin muilla aikaisemmin kokeilemillani sokereilla!

Tällä ohjeella tulee noin 10 vohvelia, joten määrästä riittää myös vähän isommalle porukalle hyvin jälkiruoaksi :) Kinuskikastiketta ohjeen määrillä tulee hieman vajaa kahvikupillinen. 
 photo DSC_6251_zpsylamop0z.jpg idvohveli  photo DSC_6252_zps1qcdalob.jpg  photo DSC_6250_zpsfehgbnh8.jpg
VOHVELIT
3 Kananmunaa
4 dl Maitoa
1 dl Vissyä
4 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
½ tl Kanelia
½ dl Ruokosokeria
60 g Voisulaa

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki ja lisää maito ja vissy. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää vähitellen märkien joukkoon. Lisää viimeisenä voisula ja anna taikinan tekeytyä noin puolen tunnin ajan ennen vohvelien paistamista.

KINUSKIKASTIKE
1 dl Ruokosokeria
2 dl Kuohukermaa
½ tl Suolaa

2. Yhdistä sokeri ja kerma kattilassa ja kuumenna. Anna kiehua hiljalleen kokoajan sekoitellen, kunnes kinuski paksuuntuu hieman. Kastike jähmettyy vielä kun sen viilentää jääkaapissa.


KARAMELLISOIDUT OMENAT
2 Omenaa (esim. Royal Gala)
2 rkl Voita
2 rkl Ruokosokeria
½ tl Kanelijauhetta

3. Kuori omenat, poista niistä siemenkodat ja viipaloi ohueksi siivuksi. Sulata voi pannulla ja lisää sokeri, kaneli ja omenaviipaleet. Paista keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. (n. 5-10 minuuttia)
 photo DSC_6255_zpsga12cx5x.jpg  photo DSC_6260_zpsrnv3vdlu.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti