perjantai 24. huhtikuuta 2015

VANILJA-RUUSUKUPPIKAKUT

 photo DSC_6082_zpsh55vhaua.jpg  photo DSC_6076_zpsgaiswehp.jpg  photo DSC_6078_zpsukalfm7n.jpg  photo kupparit_zpsx275jp6k.jpg  photo DSC_6079_zpssazzd0yk.jpg  photo DSC_6080_zpsqcuothdv.jpg
KUPPIKAKUT
12 kpl

2 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
90 g Voita huoneenlämpöisenä
2 Kananmunaa
150 g Hienoa sokeria
1 rkl Vanilja-aromia
1 dl Maitoa
1-2 rkl Ruusuvettä

1. Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeä voi ja sokeri hyvin sekaisin ja lisää sitten munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten.

2. Lisää vanilja-aromi ja ruusuvesi ja sekoita viimeisenä taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. 

3. Jaa vuokiin niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 18-20 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kypsiä ja anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.

KUORRUTE
2 dl Vispikermaa
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Sokeria
1 tl Vanilja-aromia
(Geelimäistä elintarvikeväriä)

1. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää muut ainekset. Sekoita hyvin ja pursota kuppikakkujen päälle.

2 kommenttia:

  1. Sulla on kyllä aina niin kauniita kuvia! Nää leivonnaiset näyttävät ihanilta:) Oonkin harkinnu joitain kuppikakkuja mun ylioppilasjuhliin ja tää vois ollakin yks vaihtoehto! Saako noita syötäviä kukkia mistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Mimis-verkkokaupasta saa tilattua vaikka mitä ihania syötäviä kukkia, jos juhliin on tulossa paljon vieraita niin sadan kukan sekoituksesta riittää varmasti tarjottavien koristeluun! Näin omassa käytössä ehkä vähempikin olis riittänyt :'D

      Poista