keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

VANILJA-MARJATARTALETIT

Viikonloppu ja vähän alkuviikostakin kului sairastellen, mutta onneksi eilen pääsin taas pöllyttämään jauhoja näiden tartalettien takia! Ihanan vaniljainen täyte, tuoreet marjat ja vielä kauniit kukkaset koristeena toivat kesän edes pieneksi hetkeksi kylään. Voin vaan kuvitella, kuinka ihanaa näitä olisi nauttia omalla parvekkeella lämpimänä kesäpäivänä.

Ohjeella tulee noin 10 tartalettia, joten varaathan tarpeeksi vuokia paistamiseen! :) Pohjat voi tietysti paistaa myös osissa, tai tehdä vain puolikkaalla ohjeella. Vinkkinä vielä, että samaisella vaniljavanukkaan ohjeella saa myös tehtyä esimerkiksi kauniita jälkiruokia lasiin.
 photo DSC_6055_zps17dvgmz2.jpg  photo DSC_6046_zps4gdvheax.jpg  photo tartletsss_zps3wvedff5.jpg idtartaletti  photo DSC_6057_zps0hrvlkks.jpg  photo berries_zpsr14itkdg.jpg
POHJAT
100 g Voita
4 dl Vehnäjauhoja
1 ½ dl Tomusokeria
½ tl Suolaa
4 Keltuaista
1 rkl Maitoa

1. Sekoita voi, tomusokeri, suola ja vehnäjauhot hyvin joko monitoimikoneella tai käsin ja lisää mukaan kolme keltuaista.

2. Muodosta taikinasta pallo ja laita viilenemään jääkaappiin noin 20 min ajaksi. 

3. Lämmitä uuni 180 asteeseen ja voitele piirakkavuoka.  

4. Jaa taikina pienempiin osiin ja kauli jauhotetulla alustalla noin 3mm paksuiseksi. Rullaa kaulimen avulla tartalettivuokiin, painele taikina tasaisesti vuoan reunoille ja anna levätä jääkaapissa vielä vartin verran. 

5. Paista ensin pellillä 10 minuuttia ja yhdistä viimeinen keltuainen ja 1 rkl maitoa. Sivele pohjat muna-maitoseoksella ja paista vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä

VANILJATÄYTE
5 dl Maitoa
1 Vaniljatanko
6 Keltuaista
1 dl Sokeria
1 dl Maissitärkkelystä
1 ½ dl Vispikermaa kiinteäksi vaahdoksi vatkattuna

+ Mansikoita, vadelmia, mustikoita, karhunvatukoite tms.

1. Puolita vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää kattilaan myös 4 dl maidosta ja kuumenna.

2. Sekoita kulhossa keltuaiset, sokeri, maissitärkkelys ja viimeinen maitodesi. Lisää kuumennettu maito-vaniljaseos keltuaisseokseen hiljalleen, kokoajan hyvin sekoittaen ja siivilöi seos sitten takaisin kattilaan.

3. Kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes seos sakenee ja pulpahtaa pari kertaa. Jäähdytä täysin kylmäksi ja lisää sitten kermavaahto.

4. Lusikoi jäähtyneiden pohjien päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.

4 kommenttia:

  1. Voi vitsit! Nämä ovat aivan ihania :) Varmaan maistui yhtä hyvältä kuin näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Maistui kyllä ihanalta, varsinkin seuraavana päivänä kun täyte oli hieman pehmittänyt pohjaa lisää :)

      Poista
  2. Oi, tarteletit ovat kyllä omia jälkkärilemppareita. Täytyypi pistää tämä resepti muistiin ja kokeilla seuraavan kerran kun leivontakärpänen iskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, itse en ole vielä kovinkaan montaa kertaa näitä tehnyt, mutta ainakin hyvältä maistuu jo :)

      Poista