torstai 2. huhtikuuta 2015

PÄÄSIÄISEN SUKLAA-HEDELMÄMOUSSEKAKKU

Browniepohja, mangoa, valkosuklaata ja persikkaa.. niistä koostui tämän pääsiäisen ehdottomasti ihanin herkku! Ajatus kakusta iski kuin salamana kesken työpäivän, kun työkaveri vinkkasi että voisin leipoa tulevaan palaveriin jotain. Alkuperäisissä ajatuksissa oli mango, browniepohja ja valkosuklaa, mutta homma karkasi vähän käsistä ja soppaan lisättiin vielä persikkaa.

Jos pääsiäisen ruokaostokset ovat vielä tekemättä, niin ei kun hankkimaan tarvikkeita jälkkäriäkin varten! Kakun tekemiseen kuluu melko paljon aikaa, mutta lopputulos on sen arvoinen.

P.S. Kakku on valmistettu 22cm irtopohjavuokaan, mutta koska viimeistä moussekerrosta tehdessä kermavaahto oli hieman löysistynyt, tuli siitä hieman pienempi kerros kun muista. Tarkistathan siis, että vuokasi on ainakin 7cm korkea. (Oma kakku ylsi kiilteen kanssa melkein piripintaan) 
idkakkunen  photo DSC_5998_zpsbwbyo4s3.jpg  photo DSC_5986-tile_zps3yyue8wy.jpg  photo DSC_6000_zpswv8t2m3v.jpg  photo DSC_6001_zps7h1pezke.jpg BROWNIEPOHJA
1 3/4 dl Vehnäjauhoja
1 3/4 dl Kaakaojauhetta
½ tl Leivinjauhetta
½ tl Suolaa
115 g Voita
2 dl Hienoa sokeria
2 Kananmunaa
2 tl Vanilja-aromia

1. Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri. Sekoittele kunnes sokeri sulaa sekaan, mutta älä anna seoksen kiehua. Jäähdytä haaleaksi.

2. Vatkaa munat voi-sokeriseokseen yksi kerrallaan ja lisää myös vanilja-aromi. Sekoita viimeisenä jauhot joukkoon ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

3. Paista 175-asteisen uunin keskitasossa 22-24 minuuttia. Jäähdytä täysin ennen täytteen tekemistä.

MANGOKERROS
1 dl Mangososetta (Bonne)
2/3 dl Vispikermaa
2 dl Mangorahkaa
2 rkl Sokeria
2 Liivatetta

Helpottaaksesi täytteiden valmistamista kannattaa jokaisen täytteen vispikerma vaahdottaa samalla ja jakaa sitten kolmeen astiaan odottamaan (esim. syvälle lautaselle)

4. Laita liivatteet likoamaan ja sekoita mangosose, rahka ja sokeri keskenään kulhossa. Kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä ja liuota pehmenneet, puristetut liivatteet sekaan. Kaada rahkaseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto.

5. Kaada mangotäyte pohjan päälle, tasoita ja anna hyytyä noin tunnin ajan ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

VALKOSUKLAAKERROS
2/3 dl Vispikermaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
100 g Valkosuklaata
2 Liivatetta

6. Laita liivatteet likoamaan ja sulata suklaa. Sekoita sula suklaa ja tuorejuusto yhteen.

7. Kuumenna tilkka vettä kattilassa ja liuota taas liivatteet sekaan. Sekoita tuorejuustoseoksen mukaan ja lisää viimeisenä vatkattu kerma. Kaada mangokerroksen päälle, levitä tasaisesti ja anna taas hyytyä vähintään 30 minuuttia.

PERSIKKAKERROS
1 dl Persikkasosetta (Bonne)
2/3 dl Vispikermaa
200 g Vaniljarahkaa
2 Liivatetta

8. Liota liivatteet ja sekoita persikkasose ja rahka keskenään. Kuumenna taas tilkka vettä ja liota liivatteet. Sekoita liivateliemi rahkaseokseen ja lisää viimeisenä kermavaahto. Levitä valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä tunnin ajan.


MANGOKIILLE

2 dl Mangososetta
½ dl Vettä
2 Liivatetta

9. Liota liivatteet ja kuumenna kattilassa 1dl mangososetta ja vesi. Liuota liivatteet kuumaan seokseen ja sekoita sitten loput mangososeesta hyvin mukaan. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä vielä viimeisen tunnin ajan ennen koristelua.

12 kommenttia:

  1. Tosi hieno kakku ja varmasti hyvän makuinen! hyvää pääsiäistä Nuppu! :)

    VastaaPoista
  2. Onpa herkun näköinen kakku ja maut kuulostavat myös oikein hyvältä. Itsekin olen tehnyt välillä juusto-/moussekakkuihin brownie -pohjan, se on kivan erilainen kuin perinteinen keksipohja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuo kyllä mukavaa vaihtelua kakkuun!

      Poista
  3. Ihanan näkönen! Päätin heti itekkin tehä, viimenen hyydytys käynnissä:D tuli itelle mieleen että tuo kakku ei varmaan ole kauhean makea,kun ei muuhun kuin kahteen ekaan lisätty sokeria ?:) ei ollut kyllä kauhean vaikea tehdä vaikka kestääkin yllättävän kauan,puol yhdestätoista oon tehny ja ei ihan vieläkään ole valmista,toivottavasti odotus palkitaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että joku on heti ruvennut tekemään, kerro sitten mitä tykkäsit! :) Ei tosiaan ole todellakaan mikään ällömakea, itse kun en oikein välitä supermakeista kakuista. Nuo soseet ja valkosuklaa on itsessään jo omaan makuun sopivan makeita, mutta tietysti oman maun mukaan voi lisäillä vaikka kiilteeseen :)

      Poista
  4. Tuli tosi hyvää! Kivan raikasta,eikä onneks oo mikään ällömakea niin kuin jo sanoit :) ehkä ois voinut laittaa jopa enemmän mangososetta,mut muuten oikein onnistunut! Kaiken vaivan ja ajan arvoista ehdottomasti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva että tykkäsit :) Kokeile seuraavalla kerralla vaikka jättää yks kerros pois ja lisää mangoa tilalle jos haluat enemmän mangon makua! Pitää kyllä tehdä monikerroksinen kakku myöhemmin tuoreita marjoja käyttäen :)

      Poista
  5. Aivan ihana resepti! tein keksi-piltti pohjan ja kerrokset sokerittomana, että maut pääsivät kunnolla esille. Sopi erinomaisesti pääsiäispöytään :) kiitos reseptistä!

    VastaaPoista