sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

MUSTAHERUKKA-MUSTIKKAJUUSTOKAKKU

Poikaystäväni täytti lauantaina vuosia ja meille tuli vähän vieraita kahvittelemaan, joten tein juhlapäivän kunniaksi kakun. Tämä kaunis ja raikas kakku saikin hyvän vastaanoton niin kahvivierailta, kuin tyttöjenillassa myöhemmin samana iltana. Täytyy kyllä sanoa, että ihastuin itsekin mustaherukan ja mustikan yhdistelmään, tätä pitää ehdottomasti tehdä uudestaankin. Lisäksi täällä ollaan hurahdettu täysin syötäviin kukkiin koristeina, ne tuovat niin paljon väriä ja piristystä!

Tätä tehdessäni käytin ensimmäistä kertaa ikinä reunakalvoa, mutta kakku tuntui jostain syystä vain tarttuvan entistä enemmän reunoihin sen kanssa, joten päätin että tästä eteenpäin teen kakut ilman kalvoa. Ohje on 18-senttiseen vuokaan.
 photo DSC_6102_zpsxu4azmk7.jpg  photo DSC_6117_zps9txl2suh.jpg idkauniskakku  photo DSC_6116_zps9keirhes.jpg  photo DSC_6112_zpsozdp4a6f.jpg POHJA 
120 g Digestivekeksejä 
40 g Voita

1. Murskaa keksit pieneksi muksi ja sulata voi. Sekoita keksimuru ja voisula hyvin yhteen ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.

TÄYTE 
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Vispikermaa
2 rkl Sokeria
2 dl Mustaherukkarahkaa
1 dl Mustikkakeittoa (Valio)
4 Liivatetta

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa vispikerma pehmeäksi vaahdoksi.

3. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja rahka. Siivilöi mustikkakeitosta pois siemenet ja kuumenna se kattilassa. Lisää puristetut liivatteet yksi kerrallaan sekaan, mutta älä anna kiehua. Sekoita hyvin tuorejuusto-rahkaseoksen joukkoon ja lisää viimeisenä kermavaahto.

4. Levitä täyte pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä muutaman tunnin ajan.

 KIILLE
2 dl Mustikkakeittoa
2 Liivatetta

5. Siivilöi jälleen mustikkakeitosta siemenet ja laita liivatteet likoamaan.

6. Kuumenna 1 dl keittoa ja liuota liivatteet siihen. Ota sitten kattila pois liedeltä ja sekoita vielä toinen mustikkakeittodesi hyvin mukaan. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä vielä pari tuntia.

Koristele esim. tuoreilla marjoilla, syötävillä kukilla, suklaalla tai kermavaahdolla!

6 kommenttia:

  1. Oihhh miten kauniin näkönen! <3 Aivan ihana koristelu ja varmasti oli hyvää. :)

    VastaaPoista
  2. Kannattaa ensin voidella sen irtopohjavuoan reunat ja levittää tomusokeria siihen päälle, niin kakun ei pitäisi tarttua kiinni reunoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla ilman tuota kalvoa ole ikinä ollut edes tarttumisen kanssa ongelmaa, siksi vähän ihmettelin että kalvon kanssa ei meinannut millään irrota nätisti :) Kiitos kuitenkin vinkistä!

      Poista
  3. Todella hyvännäköistä! Tuota olisi mukava joskus maistaa :)

    P.s Miten oot saanut tuohon sun sivupalkissa olevaan kuvaasi tuollaiset reunat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Photoscapella on tehty! (Sieltä siis ihan vaan kehys)

      Poista