sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

SLIDERS

Pidettiin eilen tupaantuliaiset ja tarjottavina oli kahdenlaisia sliderseja, pizzaa kahdella täytteellä ja minikokoisia suklaa-vadelmakuppikakkuja. Lisänä oli myös boolia, karkkeja, sipsiä ja dippikastiketta. Pöydästä ei ikävä kyllä tullut otettua kuvia, mutta sliderseja kokeilin jo viikko sitten ensimmäisen kerran, joten niihin tulee nyt myös resepti.

Toiset slidersit sisälsivät pulled porkkia ja bbq-kastiketta, mutta koska otin molempia töistä mukaan, ei niihin ole tulossa ohjetta ainakaan pian. Pitäisi kyllä joskus haudutella omilla mausteilla pieni erä pulled porkkia ja tehdä näitä uudestaan, niin saa tännekin reseptiä!

Kuppikakut tein muuten tällä ohjeella, mutta vadelmat olivat koristeena päällä ja kuorrute sisälsi vain vispikermaa, suklaata ja tuorejuustoa.
 photo DSC_5806a_zps4693f906.jpg idsliders  photo DSC_5815_zpsedc4adcd.jpg
SÄMPYLÄT
(n. 18 kpl)
2½ dl Maitoa
13 g Hiivaa
1 tl Suolaa
4 dl Vehnäjauhoja

Päälle chilirouhetta, unikonsiemeniä, pellavansiemeniä, seesaminsiemeniä, kaurahiutaleita, tms.

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murusta hiiva sekaan. Lisää myös suola.

2. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta taikina hyvin. Anna sitten nousta liinan alla, mielellään hieman lämpimässä paikassa 30 minuuttia.

3. Jaa taikina 18 osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Laita uuni lämpiämään 225-asteeseen ja nostata sämpylöitä vielä liinan alla 15 minuuttia, 

4. Voitele kananmunalla, ripottele päälle siemeniä tms ja paista uunin keskitasossa noin 12 minuuttia, kunnes sämpylät ovat päältä kullanruskeita.

PIHVIT
400 g Naudan jauhelihaa
1 Kananmuna
½ Sipuli hienonnettuna
Mustapippuria
Suolaa
Paprikajauhetta
Chilijauhetta

5. Silppua sipuli ja sekoita pihvien ainekset hyvin keskenään.

6. Muotoile pieniksi pihveiksi ja paista pannulla voissa.

MUUTA
Cheddarjuustoa
Salaattia
Tomaattia (pienikokoisia)
Majoneesia
Cocktailtikkuja

7. Täytä slidersit. Alimmaiseksi mieluista majoneesia ja salaattia, seuraavana pihvi ja cheddarjuustoa ja päällimmäiseksi vielä siivu tomaattia ja lisää majoneesia. 

Slidersit saattavat tarvita cocktailtikut pysyäkseen hyvin koossa.

4 kommenttia:

  1. Miten voi olla mahdollista, että vaikka sitä chiliä on tungettu ihan joka paikkaan, ei sitä ole vielä sämpylöihin kokeiltu, kiitos vinkistä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotkut ruoat vaan ei juolahda mieleenkään, vaikkei olis mitenkään erikoinenkaan :) Olisin mielummin laittanut chilirouhetta, mutta jauheellakin sai kivasti makua :)

      Poista
  2. Mistä cocktailviirit? Kiva blogi!

    VastaaPoista
  3. En kyllä yhtään muista! :/ Joitain löytyy ainakin confetin nettikaupasta, mutta en nyt nopealla selailulla löytänyt kyseisiä lippuja ainakaan muutamasta nettikaupasta, joista on tullut tilailtua. Jos et löydä mieluisia, niin tietysti noita askartelee itse aika helposti :)

    VastaaPoista