lauantai 14. maaliskuuta 2015

RUUSUINEN CRÈME BRÛLÉE

Julkaisin aiemmin reseptin ihanaan ruusuiseen panna cottaan ja tässä tuleekin jo seuraava ihanuus ruusuvedestä. Crème brûleésta sai äärettömän nättejä annoksia kun ne koristeli kandeeratuilla ruusunterälehdillä ja minimarengeilla.

Täällä ollaan kyllä ihan hurahtaneita creme bruleen tekemiseen, se kun vaan on niin taivaallista! Erityisesti tohottaminen on hauskaa puuhaa ja rapea sokerikuori vie koko jälkiruoan ihan uudelle tasolle.
 photo DSC_5794_zps53569a21.jpg  photo DSC_5805_zpsdd458c9b.jpg  photo DSC_5800_zpscdd57bf6.jpg idbrulee TARVIKKEET 
4 annosta

1 Vaniljatanko
3 1/3 dl Kuohukermaa
1 dl Maitoa
½ dl Ruusuvettä
2 Keltuaista
½ dl Sokeria

Päälle ruokokidesokeria 

1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi ja yhdistä kattilassa kuohukerma, maito ja ruusuvesi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi myös siemenet kattilaan. Kiehauta.

2. Yhdistä kulhossa keltuaiset ja sokeri ja lisää kuuma kermaseos niiden joukkoon kokoajan voimakkaasti sekoittaen. Seos kannattaa vielä siivilöidä, että mahdolliset keltuaishyytymät eivät pääse mukaan.

3. Jaa seos annosvuokiin ja laita ne isompaan uunivuokaan. Lisää vuokaan vettä niin, että sitä on noin puoleenväliin annosvuokia. Paista uunin keskiosassa noin 60 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin ennen ruokokidesokerin tohottamista päälle.

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti