keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

PÄÄRYNÄJUUSTOKAKKU

Tyrniä ja tyrskyä-blogissa oli vähän aikaa sitten postaus haudutetuista päärynöistä ja onnistuinkin saamaan Sarin taivaallisen näköisistä päärynöistä mitä hirvittävimmän himon haudutettuihin päärynöihin.

Ajattelin ensin tehdä pelkät päärynät, mutta päädyinkin lopulta viemään jutun hieman pidemmälle ja tekemään päärynäjuustokakun haudutetuilla päärynöillä. Lisäksi makua tuo ihanasti kinuski ja kakun päällä oleva vaahterasiirappi-kanelikerma. Kakku on tehty 18cm vuokaan.
idkakku  photo DSC_5854_zpsaeghqxwu.jpg  photo DSC_5853_zps6xzi452h.jpg
HAUDUTETUT PÄÄRYNÄT
3-4 Päärynää
n. 5 dl Päärynäsiiderijuomaa
Vettä
1 Kanelitanko tai 1 tl Kanelijauhetta

1. Kuori päärynät, puolita ne ja poista siemenkodat.

2. Kiehauta kattilassa siiderijuoma ja lisää päärynät sekaan. Lisäät tarvittaessa hieman vettä, jotta päärynät peittyvät hyvin. Lisää myös kaneli.

3. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 40-50 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja jäähdytä hyvin.

POHJA
200 g Digestivekeksejä
50 g Voita

4. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimuru hyvin keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
2 dl Vispikermaa
2 dl Päärynä-kinuskirahkaa
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl Sokeria
4 Liivatetta
½ tl Kanelijauhetta

5. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja kaneli. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

6. Vatkaa toisessa kulhossa rahka ja tuorejuusto keskenään.

7. Kun liivatteet ovat pehmenneet, kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada rahka-tuorejuustoseokseen ja vatkaa hyvin sekaisin.

8. Lisää seokseen viimeisenä pehmeä kermavaahto ja sekoita hyvin. Kaada ensin pieni kerros (n. 2cm) täytettä pohjan päälle, levitä hyvin reunoille asti ja asettele sitten päärynänpuolikkaat siemenkodan puoli alaspäin tasaisesti päälle. Päärynöitä kannattaa painaa kevyesti alas, jottei niiden alle jäisi tyhjää tilaa. Levitä viimeisenä loput täytteestä päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia ennen tarjoamista.

VAAHTERASIIRAPPIKERMA
1 dl Vispikermaa
2 rkl Vaahterasiirappia
1/3 tl Kanelia

9. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi, mausta ja pursota kakun päälle.

13 kommenttia:

  1. Miten laitoit ne päärynät sekaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, neiti huolimaton täällä taas :D Nyt on ohjeeseen lisätty sekin vaihe!

      Poista
  2. Miten ne päärynät?

    VastaaPoista
  3. Miten laitoit ne päärynät sekaan?

    VastaaPoista
  4. Ei vitsit kuinka kaunis kakku ja makukin on varmaan ihan taivaallinen!! Nyt taidankin tietää mihin hukkaan jääkaappiin unohtuneen päärynäsiiderin.... ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mullakin olis taas kaapissa vähän jäljellä.. :)

      Poista
  5. Nam! Ihan super herkullisen näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  6. Vau! Uudenlainen idea taas :) . Ehkä pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi, tietty haudutetut päärynät on ihania sellaisenaankin, mutta tähän kakkuun niiden avulla sai vielä lisää sitä aitoa päärynää eikä tarvinnut käyttää päärynäsoseita :)

      Poista
  7. oi, hyvän näköistä! montakohan palaa tästä kakusta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hankala mitään palamäärää sanoa, se kun riippuu tietysti ihan palan koosta :) Vuoka oli halkaisijaltaan 18cm, eli siitä voi arvioida.

      Poista
  8. Ihanan näköinen kakku!! Etsiskelin ohjetta millasen tekisin papan synttäreille, ja taidan kokeilla tätä 8)

    VastaaPoista