lauantai 7. maaliskuuta 2015

MEHEVÄ SUKLAA-APPELSIINIKAKKU

Minulla on jo melkein parin viikon ajan pyörinyt päässä ajatus ihanasta suklaa-appelsiinikakusta ja nyt se idea saatiin sitten toteutettua. Maku oli sairaan hyvä, vaikka ulkonäkö ei omalla luomuksellani mikään maailman kaunein ollutkaan. Täytyy selvästi treenata lisää täytekakkujen kanssa, kun niitä ei kauheasti tule tehtyä.

Tällä ohjeella syntyy kakku joko 20cm vuokaan tai hieman korkeampi kahta 18cm vuokaa käyttäen. 
 photo DSC_5832_zpslp5tnxks.jpg idkakku
POHJA
4 dl Vehnäjauhoja
3 dl Hienoa sokeria
½ dl Fariinisokeria
1 2/3 dl Kaakaojauhetta
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Soodaa
½ tl Suolaa
2 dl Maitoa
1 dl Rypsiöljyä
1 rkl Vanilja-aromia
2 Kananmunaa
2 dl Kuumaa appelsiinimehua

1. Sekoita kaikki kuivat ainekset yhteen ja lämmitä uuni 175- asteeseen.

2. Sekoita kuivien ainesten joukkoon maito, vanilja-aromi ja öljy ja vatkaa seuraavana munat yksi kerrallaan sekaan.

3. Lisää viimeisenä kuuma appelsiinimehu ja kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan (18cm)

4. Paista uunin keskitasossa noin 50-55 minuuttia ja anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Oman kakkuni leikkasin kolmeen osaan.

------------

TÄYTE
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Tomusokeria
1 Appelsiinin kuori
½ dl Appelsiinimarmeladia
1½ dl Vispikermaa
(Oranssia väriainetta)

1. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja aseta sivuun.

2. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto, appelsiinin kuori, marmeladi ja sokeri tasaiseksi. Lisää kermavaahto sekaan ja sekoita hyvin.

3. Täytä kakku ja tasoita reunat moussella.

------------

SUKLAAPÄÄLLINEN
150 g Tummaa suklaata
n. 3 rkl Maitoa

1. Sulata suklaa kattilassa ja vatkaa maito sekaan. Jos seos tuntuu liian jämäkältä, lisää liraus maitoa ja jos taas liian löysältä, lisää hieman suklaata.

2. Kaada kakun päälle ja levitä lastan avulla tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa.

11 kommenttia:

  1. näyttää hyvältä täytyy tehdä viikoloppuna

    VastaaPoista
  2. Oi nam! Pakko tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti onnistuu hyvin ja tykkäät :)

      Poista
  3. Yritin tehdä tätä kakkua 18 cm vuokaan, mutta taikina oli siihen aivan liian iso.. Kakku turposi reippaasti yli vuoan reunojen ja sotki koko uunin. Tein kyllä ihan ohjeen mukaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outoa, omassa vuoassa tuli just sopiva, ei ollut kyllä edes hilkulla tulla yli :o En sitten tiedä onko sulla voinut olla jotenkin normaalia matalampi vuoka tai täällä puolestaan korkeampi, tai vähän kukkuraiset lusikat kohotusaineita?

      Poista
    2. Pitää kyllä ihan tehdä toisen kerran, että selviää kunnolla onko ohjetta kirjoitellessa sattunut joku iso kömmähdys!

      Poista
    3. Tein vielä kokeiluna puolikkaan taikinan samaan vuokaan ja se onnistui hyvin! :)

      Poista
    4. No hyvä että nyt onnistui! Pitänee siis hieman pienentää ohjetta :)

      Poista
  4. Hei! Oletko jo pienentänyt ohjetta? Itse etsin meinaan nimenomaan hyvää suklaakakkureseptiä isommalle porukalle ja kakku jonka halkaisija on 18 cm on aivan liian pieni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohje riittää hyvin isompaankin vuokaan :) Itse tykkään hieman korkeammasta ja tällä ohjeella + tuolla 18cm vuoalla saa korkean kakun kun paistaa taikinan kahdessa osassa.

      Poista