torstai 12. maaliskuuta 2015

MANGO-VALKOSUKLAAKUPPIKAKUT

Aloitin tänä vuonna pääsiäiskokeilut yllättävän hyvissä ajoin ja ensimmäisenä listalla olivat nämä ihanat mango-valkosuklaakuppikakut. Melkeimpä voisi sanoa, että täysi kymppi tuli heti ensimmäisellä erällä, sillä nämä olivat ihanan kosteita, pehmeitä ja juuri sopivan hedelmäisiä. 

Onnistumista vahvisti vielä se seikka, että kuppikakut hävisivät jääkaapista silmänräpäyksessä. Avopuolisollekin siis kelpasi mainiosti! Ohjeella syntyy noin 12 kuppikakkua.
 photo DSC_5842_zpsbdca6ddw.jpg idkuppari  photo DSC_5849_zps5vozmc9s.jpg  photo DSC_5848_zpsygv6of0x.jpg
KUPPIKAKUT
2½ dl Vehnäjauhoja
½ tl Soodaa
120 g Pehmennyttä voita
1 dl Sokeria
1 dl Ruokokidesokeria
Kananmunaa
½-1 dl Pieneksi pilkottua mangoa
100 g Valkosuklaata
1 dl Piltti mangososetta
Vaniljasokeria

1. Lämmitä uuni 175-asteeseen. Sekoita sooda ja vehnäjauhot hyvin kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa pehmennyt voi tasaiseksi ja lisää sitten sokerit. Vatkaa seosta noin parin minuutin ajan ja lisää kananmunat yksi kerrallaan, hyvin sekoittaen. 

2. Sulata suklaa ja vatkaa se hieman jäähtyneenä voi-sokeri-kananmunaseokseen. Lisää taikinaan jauhot ja mangosose vuorotellen muutamassa osassa ja lisää viimeisenä pilkottu mango.

3. Jaa taikina vuokiin niin, että vuoat ovat 3/4 täynnä. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 minuuttia. Jos teet minikuppikakkuja niin niille riittää mainiosti vajaa 20min uunissa. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.


KUORRUTE
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Vispikermaa
100 g Valkosuklaata
(1-2 rkl Sokeria)
Oranssia/keltaista elintarvikeväriä

1. Sulata suklaa ja vatkaa yhteen tuorejuuston kanssa.

2. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja yhdistä se tuorejuusto-suklaaseoksen kanssa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Lisää halutessasi muutama tippa elintarvikeväriä kuorrutteeseen.

9 kommenttia:

  1. Ei vitsit näitä pitää testata heti ku mahollista! Vähänkö oot taiteillu hienoja nuista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos :) Noihin kuppikakkuvuokiin kyllä ihastuin täysin!

      Poista
  2. Näyttää erittäin herkulliselta :) Todella hienot pursotukset ja koristelu muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kummasti sitä vaan saa ulkomuotoa niin erilaiseksi vähän erilaisella tyllalla!

      Poista
  3. Ai että, näyttääpäs erittäin herkulliselta! :3 Pakko kyllä testata näitä! :)

    VastaaPoista
  4. Onko taikinaan lisättävä mango tuoretta vai säilöttyä? Entä montako tuollaista isoa kuppikakkua annoksesta tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoretta mangoa ja noin 12 kpl vähän tietysti vuoista riippuen :)

      Poista
  5. Olen tehnyt näitä about 15 kertaa! Tänään taas tilauksesta kaverin wapputupareihin. Mahti resepti!! T.Marita

    VastaaPoista