maanantai 23. maaliskuuta 2015

LETTUKAKKU

Kokeilin viime kesänä kerran ihanaa vohvelikakkua ja sen innoittamana tehtiin nyt puolestaan lettukakku. Kermainen nutellatäyte ja tuoreet vadelmat sopivat ihanasti tähän, eikä kokonaisuus ollut ainakaan minulle yhtään liian makea.

Huomioi ohjeessa se, että tein kakkuni letut n. 18cm halkaisijaltaan olevalla pannulla, joten normaalikokoisella pannulla ei näin korkeaa kakkua saa. Jos haluat siis täysikokoisen kakun niin tee kaksinkertaisena. Jos kaapista löytyy pieni lettupannu, niin näistä tulee varmasti äärettömän suloisia minikakkujakin!
 photo DSC_5870_zpsqhj6mpq1.jpg  photo DSC_5879_zps1zqm6x4r.jpg  photo DSC_5872_zpsflsf8cu9.jpg idlettuliini
LETTUTAIKINA
5 dl Maitoa
2 Kananmunaa
3 dl Vehnäjauhoja
½ dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria tai vanilja-aromia
½ tl Suolaa
(Paistamiseen hieman voita)

1. Vatkaa munien rakenne kulhossa rikki ja lisää maito. Lisää sitten loput taikinan ainekset, sekoittele hyvin ja anna taikinan turvota puolisen tuntia.

TÄYTE
2 dl Vispikermaa
n. 2/3 dl Nutellaa 
Vadelmahilloa
Päälle tuoreita vadelmia.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää nutella. Tarkista vielä maku ja lisää oman maun mukaan halutessasi lisää nutellaa.

3. Levitä kakkualustan pohjalle pieni tippa nutellakermaa, jotta ensimmäinen lettu pysyy hyvin paikallaan. Kokoa niin, että levität kahden ensimmäisen letun päälle ohuen kerroksen nutellakermaa ja kolmannen päälle vadelmahilloa. Jatka tällä tyylillä, mutta älä levitä viimeisen letun päälle täytettä.

4. Pursota kakun päälle nutellakermaa kauniisti ja viimeistele tuoreilla vadelmilla ja tomusokerilla.

4 kommenttia:

  1. Eikä, miten ihana kakku! Vesi suorastaan valuu suusta, kun tuijotan tuota kuvaa ja kuvittelen, miten ihanalta se maistuu. Miksi minä oon niin laiska letunpaistaja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko kyllä myöntää, että tosi harvoin tulee täälläkin paisteltua lettuja tai vohveleita nykyään. Pitää vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja ruveta paistelemaan :)

      Poista