tiistai 10. helmikuuta 2015

TOMAATTINEN BROILERRISOTTO

Risottoriisi suorastaan parkui kaapissa haluavansa käyttöön, joten pakkohan sen kutsuhuutoon oli vastata tekemällä risottoa. Tällä kertaa syntyi siis ihana tomaattinen, yrttinen ja tietysti myös vähän juustoinen kanarisotto.

Muutamalla yksinkertaisella ainesosalla saa aikaan kyllä vaikka mitä herkkuja, sen verran hyvää tämäkin oli! Ohjeessa on käytetty broilerin pihvejä ja ne lisätään vasta annoksen päälle, mutta halutessaan voi tietysti myös sekoittaa risoton joukkoon :)
 photo DSC_5727_zpsebc14fc4.jpg  photo DSC_5731_zpsa050e2e8.jpg
idrisotto
TARVIKKEET
3 dl Risottoriisiä
n. 8 dl Kasvislientä (2 kasvisliemikuutiota)
2 dl Tomaattimurskaa
400 g Broilerin ohutleikkeitä tai sisäfileitä
Mustapippuria
Suolaa
2 tl Basillikaa
1 Keskikokoinen sipuli
2 rkl Voita
n. ½ dl Raastettua parmesania

PÄÄLLE
Parmesaniraastetta
Kirsikkatomaatteja
Rucolaa

1. Hienonna sipuli pieneksi silpuksi ja kuullota pannulla voissa. Lisää myös riisi ja sekoittele parin minuutin ajan. Paista kanoja toisella pannulla ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla.

2. Lisää kasvislientä riisin sekaan vähän kerrallaan ja kun riisi on al denteä, lisää tomaattimurska ja mausta. Anna kypsyä hiljaisella lämmöllä vielä muutaman minuutin ajan.

3. Lisää viimeisenä parmesani ja viipaloi kanat päälle. Tarjoa tuoreen rucolan, kirsikkatomaattien ja parmesaniraasteen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Mää testasin tätä viime viikonloppuna ja tykkäsin kyllä, ku lisäilin vielä vähä chiliä ja muita mausteita. :) Iskä ja pikkuveliki jopa tykkäs nii paljo,että söivät kaikki ku yleesä ne ei tykkää riisistä ja iskä ei kanasta yhtään. :D
    Sit testasin hopeatoffeejuustokakkua ja daimjuustokakkua. Tykästyin enemmän daim kakkuun. :) Hopeatoffeejuustokakku ei maistunu minusta tarpeeks salmiakkiselle. :'D
    Mut tykkään tosi paljo blogistas ja sulla on mukavan erilaisia ohjeita, että on vähä erikoisempia aineita käytetty ja siitä mää tykkään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miten kiva että tykkäsitte ja kiitos mukavasta kommentista :) Mun hopeatoffeekakun kanssa taas oli niin, että osan maistajan mielestä olis voinut olla vähemmänkin salmiakin makua :D Voi olla ettei olleet niin salmiakin ystäviä kyllä. Daimkakku on kyllä sairaan hyvää! :)

      Poista