sunnuntai 22. helmikuuta 2015

RUUSUINEN PANNA COTTA

Ystävänpäivä oli ja meni, mutta meidän keittiössä puolestaan on ollut tänä viikonloppuna astetta ruusuisempi tunnelma. Kimppu vaaleanpunaisia ruusuja innoitti siis pari astetta suloisempaa jälkiruokaa, joista ensimmäisenä luvassa panna cotta.

Ruusu maistui näissä juuri sopivasti, ei liikaa mutta kuitenkin tarpeeksi ja hyväksyntä tuli myös paremmalta puoliskolta. Jos päätät kokeilla reseptiä niin kannattaa pitää mielessä, että ruusuvesissä on eroja ja jotkut ovat laimeampia, kun taas toiset vahvempia. Kannattaa siis laittaa ensin vähän ja maistaa seosta ennen ruusuveden lisäämistä.

Koristeeksi näille söpöläisille tein vielä muutaman kandeeratun ruusunterälehden, jotka olivat äärettömän helppoja tehdä! Terälehdet siis sivellään kananmunan valkuaisella, sokeroidaan ja annetaan niiden kuivua yön yli.
 photo DSC_5791_zps924ee1f1.jpg  photo DSC_5801_zpsd373f941.jpg  photo DSC_5793_zps7644cd24.jpg idruusuTARVIKKEET 
4 annosta

5 dl Kuohukermaa
2 rkl Vaniljasokeria tai 1rkl Vanilja-aromia
n. 3 rkl Ruusuvettä
2 Liivatetta
3 rkl Hienoa sokeria

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

2. Yhdistä kattilassa kuohukerma, vaniljasokeri, ruusuvesi ja hieno sokeri ja kuumenna. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 5min ja ota seos sitten pois levyltä.

3. Lisää puristetut liivatteet ja sekoittele kunnes ne sulavat täysin.

4. Jaa seos annosvuokiin tai esim. pieniin laseihin ja anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia.

Jos haluat kumota panna cotat, niin ne irtoavat hyvin kun lämmittää vuoan reunoja hieman (esim lämpimällä vedellä) Varo kuitenkin lämmittämästä liikaa, ettei panna cotta sula.


P.S. Vielä pieni lisäys jälkikäteen, muistakaa että ruusuveden tulee olla elintarvikekäyttöön sopivaa, eli sopivanlaista kannattaa etsiä esim. punnitse & säästästä, ruohonjuuresta tai esim. turkkilaisista kaupoista.

4 kommenttia:

  1. Voiko noi kandeeratut ruusut syödä? Onko tehty ihan tavallisesta ruususta 😮

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi syödä kunhan käyttää luomuruusuja, eli siitä vaan kiinni ettei ruusuissa ole mitään myrkkyjä :)

      Poista
  2. Oi, kuulostaa ja näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, suosittelen lämpimästi kokeilemaan ruusuvettä leivonnassa :)

      Poista