sunnuntai 15. helmikuuta 2015

LASKIAISPULLAT

Ystävänpäivänä meillä herkuteltiin letuilla, mutta tuli sitä sentään muutama laskiaispullakin pyöriteltyä. Tällä kertaa pullat syntyivät ihan perinteisellä kaavalla, mutta ehkä tässä vielä innostuu jostain vähän erikoisemmastakin versiosta.
 photo DSC_5733_zps1f5c6c4c.jpg idlaskaiinenTARVIKKEET n. 10 kpl
3 dl Maitoa
50 g Hiivaa
1 tl Suolaa
1 dl Sokeria
1 Kananmuna
1 tl Kardemummaa
n. 8 dl Vehnäjauhoja
100 g Voisulaa

1 Kananmuna voiteluun


1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää seuraavana suola, sokeri, kananmuna ja kardemumma.

2. Lisää vehnäjauhoja taikinaan hiljalleen ja lisää loppuvaiheessa voisula. Vaivaa kimmoisaksi ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.

3. Jaa taikina kymmeneen osaan ja pyörittele pulliksi. Kohota vielä pellillä liinan alla noin vartin ajan ja lämmitä uuni 225-asteiseksi.

4. Voitele kananmunalla, koristele halutessasi mantelisiivuilla tai raesokerilla ja paista uunin keskitasossa noin 8-12 minuuttia. Jäähdytä hyvin ennen täytämistä.

TÄYTE
2 dl Vispikermaa 
1 ½ rkl Sokeria
Vadelmahilloa

5. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sokeri. Lusikoi pursotinpussiin odottamaan.

6. Halkaise pullat ja levitä pohjimmaiseksi vadelmahilloa. Pursota päälle kauniisti kermavaahtoa ja laita kansi päälle. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti