maanantai 16. helmikuuta 2015

KANELINEN KURPITSAKEITTO

Kevättä olisi jo kovasti rinnassa, mutta koska hyytävä pakkanen on lytännyt jälleen kevään tunteen, oli aika palata lämmittävän kasvissosekeiton pariin. Myskikurpitsasta loihtii helposti makoisan keiton ja kun lisää mausteeksi hitusen kanelia, saa superlämpöisen olon.

Makeahkon kurpitsakeiton kaveriksi sopii myös hyvin vaahterasiirappi, todistettu on! Idea vaahterasiirapista ja kanelista keitossa tuli suoraa Stefans Steakhousen vanhalta ruokalistalta, muuten en ehkä olisi ikinä päässyt kokemaan tätä ihanaa yhdistelmää.
 photo DSC_5756_zps7f8de729.jpg idkeitto  photo DSC_5758_zpsbcd6f61d.jpg TARVIKKEET 
(n. 4 annosta)
2 Keskikokoista porkkanaa
1 Sipuli
1 Valkosipulinkynsi
n. 500 g Myskikurpitsaa
80 g Juuriselleriä
Vettä
2 Kasvisliemikuutio
1 tl Kanelia
Mustapippuria
Suolaa
1 dl Ruokakermaa

KORISTEEKSI
Vaahterasiirappia
Vesikrassia

1. Kuori kasvikset ja pilko ne karkeasti kattilaan. Lisää vettä kattilaan niin, että kasvikset peittyvät.

2. Lisää kasvisliemikuutiot ja anna kiehua keskilämmöllä noin 30 minuutin ajan.

3. Kaada ylimääräinen liemi talteen, soseuta ja mausta kanelilla, pippurilla ja suolalla. Lisää myös ruokakerma. Jos keitto on liian paksua, lisää vielä hiukan kasvislientä.


2 kommenttia:

  1. Kauniin värinen keitto, tein myös syksyllä pariin otteeseen kurpitsakeittoa, mutta kanelia en älynnyt laittaa, pitää koittaa seuraavalla kerralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaneli tuo kyllä mukavan lämpimän säväyksen mausteena, kannattaa kokeilla erityisesti keittoon tai lihapataan :)

      Poista