tiistai 20. tammikuuta 2015

SUKLAAMOUSSETORTTU

Australian MasterChef on taas tapansa mukaan vienyt minut täysin mukanaan toinen toistaan upeampien luomusten kanssa ja yhtä luomusta oli vaan pakko kokeilla! Tämä suklaamoussetorttu oli helppo valmistaa ja kun lisää kinuskikastiketta, mascarponejuustoa ja hasselpähkinää niin on taivaassa. Tässä onkin yksi reseptivinkki tulevalle ystävänpäivälle :)

Facebookissa pärähti muuten eilen käyntiin pieni arvonta, siellä kannattaa käydä osallistumassa! *klik klik*
 photo DSC_5695_zps0db082be.jpg idtorttu  photo DSC_5699_zps729e6894.jpg POHJA
125 g Vehnäjauhoja
65 g Voita
1½ rkl Tomusokeria
½ Sitruunan kuori
1 Keltuainen
n. 1-2 rkl Vettä

1. Sekoita jauhot ja pehmennyt voi pieneksi muruksi keskenään esim. sähkövatkaimella tai monitoimikoneella. Lisää sitten tomusokeri ja sitruunan kuori.

2. Lisää seuraavana keltuainen ja sekoita hyvin. Lisää vielä tilkka vettä kunnes seos on kunnolla taikinamaista, eikä murumaista.

3. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna olla jääkaapissa 30 minuuttia. Kauli sitten taikina ohueksi jauhotetulla alustalla, painele vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa vielä 10 minuuttia. 

4. Paista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia painon kanssa (leivontaherneet) ja toiset 10 minuuttia ilman. Anna jäähtyä täysin ennen täyttämistä.

TÄYTE
1 dl Hienoa sokeria
50 g Maitosuklaata
75 g Tummaa suklaata
2 Kananmunaa eroteltuna
1½ dl Kermaa
1 Liivate
½ tl Vaniljasokeria/aromia

LISUKKEEKSI
Kinuskikastiketta
Hasselpähkinärouhetta
Mascarponejuustoa

5. Laita keltuaiset kulhoon sokerin kanssa. Liota liivate ja kuumenna kattilassa pieni tilkka vettä. Liuota puristettu liivate siihen ja lisää ohuena nauhana keltuais-sokeriseokseen hyvin sekoittaen.

6. Vatkaa valkuaisia kunnes vaahto on kiinteää ja siihen jää huippuja. Lisää keltuaisseos valkuaisvaahtoon.

7. Sulata suklaat miedolla lämmöllä hellalla, mikrossa tai vesihauteessa ja kääntele suklaasula joukkoon. Vatkaa viimeisenä kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele varovasti sekaan. Varo kuitenkin sekoittamasta liikaa.

8. Levitä mousse tasaisesti vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen leikkaamista, jotta täyte ei varmasti valu leikatessa. Tarjoa kinuskikastikkeen, hasselpähkinärouheen ja mascarponen kanssa.

4 kommenttia:

  1. Onnistuuko kakun leipominen ilman noita leipomisherneitä? En omista sellaisia ja haluaisin todella kokeilla reseptiä. Pystyykö tehdä ilman vai korvaanko jollain??

    -Emmi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi korvata jollain, niitä tarvitsee sen takia ettei pohja nouse paistamisen aikana. Esim. tavalliset kuivatut herneet käyvät samaan tarkoitukseen ja niitäkin voi käyttää useamman kerran painoina :)

      Poista