tiistai 13. tammikuuta 2015

PAISTETTU PASSIONJUUSTOKAKKU

Teen yleensä lähinnä jääkaapissa hyydytettyjä juustokakkuja, mutta välillä on kivaa vaihtelua tehdä kakku uunissa. Kaupan hylly oli pullollaan ihanan näköisiä passionhedelmiä, joten kakusta tuli passionin makuinen.

Ohje on mitoitettu 18cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan, eli jos haluat tehdä isomman niin suosittelen varaamaan noin kaksinkertaisen määrän tarvikkeita. 
 photo DSC_5669_zps591c0db1.jpg  photo DSC_5673_zpsf28d6e3f.jpg idkakku  photo DSC_5690_zps9bc87c5b.jpg  photo DSC_5678_zps8493b0f8.jpg  photo DSC_5683_zps1aacea19.jpg
POHJA
160 g Digestivekeksejä
70 g Voita

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita sulanut voi keksimuruun ja painele seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja sivuille.

2. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

TÄYTE
400 g Maustamatonta tuorejuustoa (tai esim. maustamatonta ja mangotuorejuustoa)
1- 1½ dl Passionhilloa siemenet pois siivilöitynä
1 Sitruunan kuori
2 Kananmunaa
2/3 dl Maissitärkkelystä
125 ml Kermaa

3. Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin yhteen sähkövatkaimella ja kaada täyte vuokaan.

4. Paista uunin keskitasossa noin tunnin ajan. Uunin pohjalle kannattaa laittaa tyhjä pelti, koska vuoasta saattaa valua vähän rasvaa kakusta. Anna viilentyä ensin huoneenlämmössä ja vielä jääkaapissa ennen leikkaamista jotta kakku on täysin hyytynyt.

10 kommenttia:

  1. Oletko ostanut kaupasta valmista passionhilloa vai teitkö itse, olisiko ohjetta saatavilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Prismassa ei sattunut olemaan valmista, joten keittelin itse tuoreista passioneista, mutta ainakin Jam it!-merkkinen hillo on ollut hyvää :) Varsinaista hilloa en siis tehnyt, mutta keittelin tuoreita passioneja, lisäsin vähän hyytelösokeria sekaan ja siivilöin sitten siemenet pois.

      Jos teet itse niin arvelisin että n. 200-250 g tuoreita passioneja on hyvä määrä kuorineen :)

      Poista
  2. Kuuluko kerma vaahdottaa täytteeseen?

    VastaaPoista
  3. Tätä pitää kokeilla!! Tähän mennessä kaikki reseptit jota oon sun blogista napannut on olleet hittejä:) tein viimeksi synttärikemuilleni sitä bataattipizzaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka kiva kuulla että oot tykännyt :) Laita ihmeessä kommenttia jos kokeilet!

      Poista
  4. Aivan mielettömän hyvän näköinen! Olen juustokakkujen suurkuluttaja ja kaiken maailman Cheececake Factoryn kakut on kokeiltu mutta tämä näyttää sen verran hyvältä että on pakko leipoa pääsiäisenä kahvipöytään. :) Mikä sopisi kakun kaveriksi? Mitä kastikkeessasi on? Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kastikkeessa oli ihan vaan passionhedelmää ja vähän hillosokeria, paseerasin siis siivilän kanssa passionit ja keittelin sokerin kanssa. En nyt muista tarkasti montako passionia tuossa määrässä oli, mutta kannattaa hankkia ihan reilulla kädellä ainakin 4kpl :)

      Poista
  5. Aivan mielettömän hyvää oli ja tosi helppo ohje vielä! Kaveritkin kiitteli brunssipöydässä, kiitti tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäsit, oli kyllä omastakin mielestä tosi hyvää :)

      Poista