keskiviikko 28. tammikuuta 2015

MUSTIKKA-VADELMAKUPPIKAKUT

Viime yö oli ensimmäinen uudessa kodissa ja tänään onkin ollut aikamoista puunausta ja tavaroiden järjestelyä. Leivontatarvikkeet pääsevät muuttamaan vasta huomenna seuraavassa muuttokuormassa tänne, joten tällä kertaa haikaillaan noin viikko sitten leivottuja mustikka-vadelmakuppikakkuja. 

Yleensä tulee tehtyä lähes poikkeuksetta suklaisia kuppikakkuja koska niistä vaan tulee aina järkyttävän hyviä, mutta vaihtelu tietysti virkistää! Nämä ovat raikkaita verrattuna suklaisiin ja silti ihania, kermaisia herkkuja.
idkuppari  photo DSC_5708_zps0ee1db98.jpg  photo DSC_5721_zpsd011b107.jpg
KUPPIKAKUT
3 ½ dl Vehnäjauhoja
1½ dl Sokeria
1 tl Vanilja-aromia
1 tl Leivinjauhetta
½ tl Ruokasoodaa
1 ½ dl Piimää 
100 g Voita
2 Kananmunaa
n. 2 dl Mustikoita ja vadelmia

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa ja sulata toisessa voi.

2. Vatkaa muna hieman jäähtyneeseen voihin ja lisää jogurtti.

3. Sekoita kuivat ainekset märkien joukkoon ja lisää viimeisenä marjat varovasti.

4. Jaa taikina muffinssivuokiin niin, että ne ovat noin 2/3 täynnä. Paista 175 asteisen uunin keskitasossa 20 minuuttia ja annan jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.


KUORRUTE
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Vispikermaa
n. ½ dl Tomusokeria
½ dl Mustikoita tai vadelmia

5. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja lisää muut ainekset. Jos käytät pakastettuja mustikoita tai vadelmia, valuta niistä mahdollisimman hyvin ylimääräinen  neste.

6. Pursota kuppikakkujen päälle


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti