tiistai 23. joulukuuta 2014

PIPARIJUUSTOKAKKU

Jos joku on viime tingassa laitettu resepti, niin tämä. Ajattelin ensin julkaista ohjeen vasta joulun jälkeen, mutta ehkä joku saa tästä vielä reseptin joulun ajaksi. Kinuskikastike sopi älyttömän hyvin piparin kanssa, suosittelen kokeilemaan jos sitä ei ole vielä tehnyt. 

Tämä tyttö lähtee vielä pian töihin ja sen jälkeen päästään viettämään muutama päivä hyvin syöden ja lahjoja antaen rakkaiden seurassa. Hyvää joulua kaikille lukijoille!
 photo DSC_5487_zps35339e59.jpg idkakku
POHJA
150 g Piparkakkuja
50 g Voita

1. Murskaa piparit pieneksi muruksi ja sulata voi. Sekoita hyvin yhteen ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
200 g Piparirahkaapiparirahka
100 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 dl Kuohukermaa
2 tl Kanelia
½ dl Sokeria
4 Liivatetta

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.

3. Sekoita toisessa kulhossa sähkövatkaimella keskenään rahka, tuorejuusto, kaneli ja sokeri.

4. Kuumenna kattilassa pieni tilkka (noin ½ dl) vettä ja sulata puristetut liivatteet siihen. Sekoita mukaan tuorejuustoseokseen ja lisää siihen viimeisenä kermavaahto.

5. Levitä täyte tasaisesti vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa parin tunnin ajan ennen kiilteen tekemistä.

KIILLE
2 dl Kinuskikastiketta
½ dl Vettä
2 Liivatetta

6. Laita liivatteet taas likoamaan ja kuumenna vesi kattilassa.

7. Liota puristetut liivatteet mukaan ja lisää sitten kinuskikastike. Sekoita hyvin ja kaada kakun päälle hyytymään vielä parin tunnin ajaksi.

11 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Ja miten kaunis kakku! Onnellista joulua Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, toivottavasti sielläkin oli mukava joulu :)

      Poista
  2. Minkä kokoiseen irtopohjavuokaan tämä kakku on tehty? Ja mitä piparirahkaa käytetty, entä kinuskikastiketta? Onko koristeet itse tehtyjä? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näköjään jäänyt vuoan koko, mutta siis n. 18cm vuokaan tehty :) Onnistuu myös isompaan, mutta silloin tietysti tulee matalampi kakku.

      Kinuskin merkkiä en enää millään muista ja piparirahkaa ei taidakaan olla muuta merkkiä kuin Arlaa :)

      Poista
    2. Niin ja koristeet on ostettu Confetista ja ne on sokeria :)

      Poista
  3. taidan laittaa koristeeksi vain pipareita, itse tehtyjä, jos tuo taikina nyt onnistui, se on ihan kivikovaa, voi olla, että parvekkeella on vain niin kylmä.

    VastaaPoista
  4. Voikohan tätä pakastaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aiemmin yhtä juustokakkua pakastaessani kiilteen ulkonäkö kärsi hieman, eli suosittelen tekemään muun kakun vuokaan ja pakastamaan siinä ja vasta sulattamisen jälkeen kiilteen tekemistä.

      Poista