tiistai 11. marraskuuta 2014

KURPITSA-VUOHENJUUSTOKEITTO

Kurpitsasosekeitto on ihanaa vaihtelua tavanomaisemmille sosekeitoille, muttei häviä todellakaan maussa yhtään. Tätä keittoa tuli itseasiassa tehtyä jo reilusti ennen halloweenia, mutta resepti oli vaan jäänyt vähän vaiheeseen. 

Tähän mennessä on tullut tehtyä jos jonkinlaista sosekeittoa, mutta voisin sanoa, että tämä nousee top 3-listalle. Toimii muuten varmasti myös ilman vuohenjuustoa tai esimerkiksi fetan kanssa :)
idkeittoPEHMEÄ KURPITSA-VUOHENJUUSTOKEITTO
200 g Myskikurpitsaa kuorittuna
2 Keskikokoista porkkanaa
2 Keskikokoista perunaa
1 Iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
30 g Juuriselleriä
2 rkl Voita
Vettä
1 Kasvisliemikuutio
100 g Levittyvää vuohenjuustoa
Mustapippuria
Suolaa
Chilijauhetta

1. Kuori kasvikset ja pilko ne karkeasti. Laita kattila lämpenemään ja lisää voi. Kuullota kasviksia hetkisen aikaa voissa ja lisää sitten vettä niin, että kasvikset peittyvät juuri. Lisää myös kasvisliemikuutio.

2. Keittele noin 30min ajan, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Vettä tulisi olla kokoajan sen verran että se peittää kasvikset. 

3. Kaada osa liemestä kippoon ja soseuta. Jos keitto tuntuu liian paksulta, voi lientä vielä lisätä.

4. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja mausta. Koristele halutessasi esim. kermalla, kurpitsansiemenillä, raejuustolla tai vuohenjuustonokareella.

1 kommentti:

  1. Valmistin tänään keittoasi! Aivan älyttömän herkullista :) Jopa mieheni, joka on yleensä ennakkoluuloinen kaikkia ns. sosekeittoja kohtaan, tykkäsi tästä tosi paljon :D Varmasti teen toistekin!

    VastaaPoista