maanantai 17. marraskuuta 2014

KOLMEN JUUSTON LIHAPULLAT

Mitä tehdä, kun jääkaapista löytyy pienet kököt kolmea juustoa ja tekee mieli lihapullia? No tietysti lihapullia superjuustoisella sydämellä. Melko yksinkertaista ja todella maukasta! Tähän kun vielä lisää tomaattikastikkeen ja spaghettia, niin nautinto on taattu.
idpulla  photo DSC_5395_zps288bab7f.jpg  photo DSC_5399_zpsf1091d95.jpg


LIHAPULLAT
400 g Jauhelihaa
½ dl Korppujauhoja
1 dl Kermaviiliä
1 Kananmuna
2 tl Paprikajauhetta
1 rkl Kuivattua basillikaa
1 tl Mustapippurirouhetta
Suolaa
½ tl Chilijauhetta
1 Pieni sipuli
1-2 Valkosipulinkynttä
1 rkl Voita
40 g Fetaa
2/3 dl Maustamatonta tuorejuustoa
½ dl Parmesaniraastetta

1. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Sulata paistinpannulla voi ja kuullota sipuleita siinä hetken aikaa.

2. Tee lihapullataikina: laita kulhoon ensimmäisenä kermaviili ja korppujauhot ja anna turvota muutama minuutti. Lisää sitten kananmuna, mausteet ja viimeisenä jauheliha. Sekoita hyvin.

3. Yhdistä toisessa kulhossa murustettu feta, tuorejuusto ja parmesaniraaste. 

4. Muotoile lihapullat niin, että jokaisen sisälle tulee nokare juustoseosta. 

5. Paista 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia ja valmista tällä välin spaghetti ja tomaattikastike.

KASTIKE
400 g Tomaattimurskaa
½ tlSuolaa
1 rkl Basillikaa
1 tl Mustapippuria
½-1 tl Chilijauhetta

+ Keitettyä spaghettia

6. Kuumenna tomaattikastikkeen ainekset kattilassa ja voila, valmista on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti