maanantai 24. marraskuuta 2014

KITKAT BROWNIES

Huhhuh, siitähän olikin jo lähestulkoon ikuisuus kun täällä on edellisen kerran nähty brownieseja, eli nyt on oikea aika comebackille näiden ihanien leivonnaisten kanssa. Kokeiluun pääsi Kitkatit ja jälleen kerran lopputulos todellakin miellytti.
idkitkat  photo DSC_5420_zpsbac8db7d.jpg  photo DSC_5422_zpsaa989bd2.jpg
TARVIKKEET
(ohje on mitoitettu 30x18cm vuokaan)

150 g Voita
150 g Tummaa suklaata
½ dl Tummaa kaakaojauhetta
1½ dl Hienoa sokeria
1 dl Ruokokidesokeria (tai tämäkin hienoa)
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Ruokasoodaa
3 Kananmunaa
2 dl Vehnäjauhoja
1 rkl Vanilja-aromia
n. 11 Kitkat miniä

1. Vuoraa uunivuoka foliolla ja lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata tumma suklaa, kaakaojauhe ja voi kattilassa tasaiseksi seokseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa.

2. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi ja lisää vaahdoon vähän jäähtynyt suklaaseos, hyvin sekoittaen. Lisää sitten jauhot, leivinjauhe, sooda ja vanilja-aromi.

3. Kaada noin puolet/hitusen alle puolet taikinasta vuokaan ja lado Kitkatit tasaisesti päälle. Levitä sitten loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasossa noin 27-30 minuuttia. Browniet ovat kypsiä kun taikinaa ei tartu tikkuun, mutta ne tuntuvat silti pehmeiltä. 

Anna jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

4 kommenttia:

  1. oi nami, näitä on pakko päästä kokeilemaan jossain vaiheessa! ♥ :P

    VastaaPoista
  2. Miksi Vanilja-aromi, kun saatavilla on vaniljaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi, että vanilja-aromi on riittoisaa ja huomattavasti halvempaa kun aito vanilja, ja voittaa silti vaniljasokerin ja vanilliinisokerin maussa. Toki esim. tietyt jälkiruoat kaipaavat sitä aitoa vaniljaa, mutta tällaisissa leivonnaisissa joissa se ei ole pääasiana käytän mielummin aromia ihan vaan hintaeron takia.

      Poista