lauantai 3. tammikuuta 2015

HAMPURILAISET KREIKKALAISITTAIN

Joulun ja uudenvuoden ähkystä on nyt selvitty ja kiire alkaa pikkuhiljaa helpottamaan. Viime kuukaudet on vietetty tehden paljon töitä ja lähes kaikki vapaapäivät taas remonttia, mutta onneksi vihdoin alkaa näyttämään valmiilta ja pian vapaapäivätkin saa viettää vapaapäivinä ja tietysti keittiö jauhoja pöllyten!

Nyt palataan kuitenkin ajassa taaksepäin viime vuoden puolelle näiden herkullisten hampurilaisten kanssa. Hampurilainen sai makua ihanan minttuisesta tsatsikista, tomaatista ja fetamurusta.
idhamppari  photo DSC_5425_zps51da63c7.jpg  photo DSC_5426_zpsafe0d238.jpg
TSATSIKI
2 dl Kreikkalaista jogurttia
1-2 Valkosipulinkynttä
100 g Kurkkua 
Mustapippurirouhetta
½ tl Suolaa
1 tl Sokeria
Tuoretta minttua pienenä silppuna

1. Raasta kurkku pieneksi ja valuta hyvin pois ylimääräiset nesteet. 

2. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna mielellään maustua jääkaapissa ennen hampurilaisten kokoamista, jotta mintun ja valkosipulin maku leviää hyvin kastikkeeseen.

JAUHELIHAPIHVIT
400g Naudan jauhelihaa
1 Kananmuna
1 tl Paprikajauhetta
1 tl Chilijauhetta
1 Pieni sipuli pieneksi silputtuna
1 tl Valkosipulijauhetta tai 1 valkosipulinkynsi
Mustapippuria
Suolaa

3. Sekoita kananmuna ja jauheliha keskenään ja lisää muut pihvien ainekset. Paista pieni koepihvi ensin, ja mausta tarvittaessa lisää.

4. Paista loput pihvit pannulla voissa.

MUUT TARVIKKEET
Tomaattia
Lehtisalaattia
Fetaa
Hampurilaissämpylöitä

5. Lämmitä hampurilaissämpylät esim. parilalla, paistinpannulla, leivänpaahtimessa tai uunissa.

6. Kokoa hampurilaiset niin, että pohjalle tulee tsatsikia, seuraavana salaatti, pihvi, lisää tsatsikia, tomaattisiivu ja päällimmäiseksi fetamurua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti