sunnuntai 19. lokakuuta 2014

VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU PUNAHERUKOILLA

Selaillessani luonnoksia huomasin, että joukkoon oli ihan täysin unohtunut tämän juustokakun ohje. Punaherukkakausi on jo mennyt, mutta jos esim. pakastimesta löytyy marjoja, niin eikun kokeilemaan! Itse juustokakku on valkosuklaan ja vaniljan makuinen, joten miksei punaherukoita voisi vaihtaa muihinkin marjoihin/hedelmiin.  photo DSC_5209_zps0904f84b.jpg  photo DSC_5202_zps51743202.jpg  photo DSC_5205_zps8c8b9dac.jpg
POHJA
n. 150g Digestivekeksejä
50 g Voita

1. Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita. Painele seos pohjasta leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE
2 dl Vispikermaa
1 dl Vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
150g Valkosuklaata
4 Liivatetta
Tilkka vettä
Punaherukoita tai muita marjoja/hedelmiä

(Tummaa suklaata)

2. Laita liivateet likomaan kylmään veteen ja vaahdota kerma ja vaniljakastike molemmat kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdon ei tarvitse olla ihan kovaa.

3. Sulata valkosuklaa ja sekoita yhteen tuorejuuston kanssa.

4. Kuumenna pienessä kattilassa pieni tilkka vettä (n. ½dl) ja sulatapuristetut liivatteet veteen. Sekoita liivateseos ja tuorejuustoseos yhteen ja lisää viimeisenä kermavaahto ja vaniljavaahto.

5. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia. Lisää punaherukat ja koristeet päälle kun kakku on hyytynyt.

4 kommenttia:

  1. Kokeilin tuota juuri tänään, mutta vain vedelmien kanssa, toimi hyvin!

    VastaaPoista
  2. Ihana koristelu tässä. Todella tyylikäs!!

    VastaaPoista
  3. Tää kakku oli järjettömän hyvää.Itse koristelin mansikoilla😛

    VastaaPoista