keskiviikko 29. lokakuuta 2014

MEHEVÄT PORKKANALEIVOKSET

Yhtenä päivänä teki hirveästi mieli leipoa, mutta kotoa löytyviä tarvikkeita oli vähän rajallisesti, joten mitään kamalan erikoista ei voinut ruveta tekemään. Muistan poikaystäväni kertoneen, että porkkanakakku on yksi suurista herkuista, eli sitä oli aika kokeilla. En oikeastaan ikinä ennen ole tehnyt perinteisiä porkkanaleivoksia, joten luonnollisesti lopputulos vähän jännitti. Sain henkilökohtaiselta porkkanakakkukriitikoltani onneksi vuolaat kehut ja pystyin huokaisemaan helpotuksesta, jes!

Porkkanaleivokset sopivat mielestäni hyvin myös halloweenin aikaan ja ne voi koristella joko hillitysti tai vähän enemmän teemaan sopien. Esimerkkeinä vaikka kuorrutteen värjääminen oranssiksi, vihreäksi tai violetiksi ja erilaisten kuvioiden tekeminen pintaan.
idcarrot  photo DSC_5386_zpsd3ff9de7.jpg
PORKKANAKAKKU
3 Kananmunaa
3 dl Hienoa sokeria
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Soodaa
1 rkl Vaniljasokeria
3 tl Kanelia
4 dl Porkkanaraastetta
150 g Voita
½ dl Mantelirouhetta (kuoretonta)

1. Lämmitä uuni 200-asteeseen ja kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi kulhossa ja yhdistä toisessa vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli, mantelirouhe ja vaniljasokeri. 

3. Sulata voi ja anna jäähtyä hiukan.

4, Sekoita muna-sokeriseokseen vuorotellen jauhoseosta, voisulaa ja porkkanaraastetta. Kun seos on hyvin sekaisin, kaada se leivinpaperilla vuoratulle, syvälle pellille.

5. Paista uunin keskitasossa noin 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.



KUORRUTUS
100 g Huoneenlämpöistä voita
200 g Maustamatonta tuorejuustoa
(½-1 tl Kanelia)
n. 2-3 dl Tomusokeria

6. Vatkaa hetken aikaa sähkövatkaimella kulhossa pelkkää voita ja lisää sitten tuorejuusto. Sekoita seosta kunnes se on tasaista ja sileää.

7. Lisää tomusokeri (ja kaneli) vähän kerrallaan, aina välillä maistellen. Kun kuorrute on hyvän tuntuista (ei liian valuvaa) ja sopivan makeaa, levitä se kakkulevyn päälle. 

8. Koristele ja leikkaa kakku. Säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti